T24 | Täältä saat Tallinnan parhaat laskiaispullat!

Virossakin laskiaisen viettoon kuuluvat laskiaispullat, jotka ovat kooltaan monesti vielä muhkeampia kuin Suomessa. Viroksi laskiaispullien nimi on Vastlakuklid ja tänäkin vuonna pullat ilmestyivät myyntiin kauppoihin ja kahviloihin jo hyvissä ajoin tammikuun puolella.

Toisin kuin toista suomalaisten helmikuun suosikkileivonnaista Runebergin torttua, laskiaispullia on Tallinnan kahviloista helppo löytää. Tallinnassa pullien välistä löytyy tuttuun tapaan reilusti kermavaahtoa sekä hilloa tai marsipaania. Vielä ei Virossa olla innostuttu tuunaamaan pullien täytettä, kuten Suomenlahden toisella puolella, jossa pullan välistä voi löytyä Dumle-kermavaahto tai Pätkis-täytettä.

Tosin Kristiinen kaupunginosassa suosittua konditoriamyymälää pyörittävä amerikkalaisleipuri Heidi Park on tunnettu nimenomaan siitä, että joka vuosi hän kehittää uusia täytevaihtoehtoja laskiaispulliin. Tämän vuoden täytevaihtoehtoja ovat muun muassa Nutella-kirsikka, suklaa-vadelma, passionhedelmä, pistaasi-mansikka ja tietenkin perinteiset hillo ja marsipaani.

Tallinnan matkailutoimisto Visit Tallinn kysyi Facebook-sivullaan kaupunkilaisilta, mistä heidän mielestään saa parhaat laskiaispullat.

Suosituksia keräsivät ainakin seuraavat kahvilat ja leipomot: Karjase sai, Rohe kohvik, Ristikheina kohvik, Fika, Homeart, Koogipood, Bekker Pagariäri ja Karu talu šokolaad.

Laskiaistiistain ajankohta vaihtuu vuosittain ja tänä vuonna sitä vietetään varsin myöhään eli vasta maaliskuun ensimmäinen päivä. Mutta kuka estää aloittamasta laskiaispullilla herkuttelun jo hyvissä ajoin helmikuun puolella!

Mainos: HotLips

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut