Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

T24 | Kalamajasta Tallinnan rautatieasemalle kulkeva Vana-Kalamaja-katu remontoidaan keväällä

Tallinnan kaupunki on vahvistanut, että tulevan kevään aikana käynnistyvät Vana-Kalamaja-kadun ja sen ympäristön uudistustyöt.

Vana-Kalamaja-katu yhdistää Kalamajan kaupunginosan Tallinnan Vanhaan kaupunkiin ja Balti Jaam -rautatieasemaan. Katu alkaa läheltä Paterein merilinnoitusta, kulkee Kalamajan kaupunginosan läpi ja päättyy Tallinnan rautatieasemalle.

– Tämän kadun remontoiminen on tärkeä askel Tallinnan kaupunkitilan tekemisessä jalankulkija- ja pyöräilijäystävällisemmäksi. Toinen tärkeä tavoite on parantaa Kalamajan asukkaiden yhteyksiä keskustaan ja luoda selkeä kevyen liikenteen reitti vanhasta kaupungista merelle ja Lentosataman alueelle, Tallinnan apulaiskaupunginjohtaja Madle Lippus sanoo kaupungin tiedotteessa.

Kaiken kaikkiaan 1,1 kilometriä katua uusitaan ja uudistuksen piiriin kuuluu myös Toompuiesteen ylittävä suojatie Nunne-kadulle.

Rakennustyöt on tarkoitus aloittaa kevään aikana ja töiden pitäisi valmistua vuoden 2022 loppuun mennessä. Suurempi Balti Jaam -rautatieaseman ympäristön julkisten tilojen uudistus on suunniteltu vuodelle 2023.

Vana-Kalamaja-kadun ympäristö uudistetaan vuonna 2017 arkkitehtikilpailun voittaneen Kasvulava-teoksen pohjalta. Sen ovat suunnitelleet arkkitehtitoimisto Kavakava OÜ:n arkkitehdit Siiri Vallner, Indrek Peil ja Kristel Niisuke.