Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

T24 | Kulje Tallinnassa dekkarisankari apteekkari Melchiorin jalanjäljissä

Apteekkari Melchior on virolaiskirjailija Indrek Harglanin luomus, joka seikkailee keskiaikaisessa Tallinnassa. Hargla on virolaisen dekkarikirjallisuuden mestari, jonka tarkasti taustoitetut teokset vievät lukijan matkalle 1400-luvun Tallinnaan ja sen oikeisiin historiallisiin kohteisiin.

Harglan kirjoittamat Apteekkari Melchiorin seikkailut ovat monelle suomalaisellekin tuttuja, sillä kaikki kirjasarjan seitsemän teosta on suomennettu. Kirjasarjan uusin osa, Apteekkari Melchior ja Pilatuksen evankeliumi, ilmestyi suomeksi käännettynä helmikuussa 2021. Lisäksi Suomen Dekkariseura on myöntänyt Harglalle vuonna 2015 ulkomaisen jännityskirjallisuuden kunniakirjan.

Monet Harglan kirjoissa esiintyvät tapahtumapaikat ja historialliset kohteet ovat oikeasti olemassa, ja niihin on mahdollista tutustua vielä tänäkin päivänä. Miksi et siis lähtisi kulkemaan Tallinnaan apteekkari Melchiorin jalanjäljissä? Voit kierroksellasi piipahtaa vaikkapa tänä vuonna 600-vuotisjuhlavuottaan viettävässä Raadin apteekissa, Olevisten kirkossa tai vuonna 1246 perustetussa dominikaaniluostarissa.

Voit lukea lisää Apteekkari Melchior -kirjojen tärkeistä tapahtumapaikoista Visit Estonia- sivustolta.

Tiesitkö, että Apteekkari Melchior -dekkareista kuvattiin myös kesällä 2020 Virossa elokuvatrilogia, jonka juoni on koottu kaikista seitsemästä kirjasta? Elokuvien ohjauksesta vastaa Elmo Nügane ja apteekkarin roolissa nähdään Märten Metsaviir. Muissa pääosissa näyttelevät Alo Kõrve ja Maarja Johanna Mägi.

Trilogian ensimmäisen elokuvan piti tulla ensi-iltaan jo viime syksynä, mutta koronan vuoksi ensi-ilta on siirtynyt jo useammankin kerran. Tämänhetkisten tietojen mukaan ensimmäinen elokuva saa ensi-iltansa Virossa 15. huhtikuuta. Elokuussa elokuvateattereihin saapuu trilogian kakkososa Apteekkari Melchior ja Rataskaivonkadun kummitus ja lokakuussa on kolmososan Apteekkari Melchior ja pyövelin tytär vuoro.

Elokuvan traileri on jo nähtävissä YouTubessa.