Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

T24 | Tallinnalaiset ovat ahkeria museossa kävijöitä – Viime vuonna 60 prosenttia heistä vieraili ainakin yhdessä Viron pääkaupungin museoista

Tallinnan kaupunki kartoitti asukkaidensa museomieltymyksiä ja museokäyntien määrä loppuvuodesta 2021 tehdyllä kyselytutkimuksella. Sen mukaan Tallinnan museoissa oli vuoden 2021 aikana vieraillut 222 000 henkilöä eli 60 prosenttia pääkaupungin asukkaista.

Suurin osa museovierailuista tehtiin yhdessä ystävän tai aikuisen seuralaisen kanssa. Museokävijöistä 44 prosentilla oli lapset mukana. Pääasiallinen syy museovierailulle oli saada uutta tietoa joko museon vaihtuvasta tai pysyvästä näyttelystä ja viettää aikaa perheen ja ystävien kanssa.

Suurin osa tallinnalaisista (43 %) vieraili museoissa vuoden aikana 1–3 kertaa. Selvästi pienempi joukko (12 %) kävi museoissa 4–6 kertaa vuodessa ja vain viis prosenttia pääkaupungin asukkaista vieraili museoissa sitä useammin.

Ikäryhmien vertailu paljasti, että nuoret kaupunkilaiset (15–29- ja 30–44-vuotiaat) vierailevat Tallinnan museoissa keskimääräistä useammin. Museoissa vierailleista tallinnalaisista lähes puolet kävi myös museokahvilassa tai museokaupassa.

Suurimmat syyt jättää vierailematta Tallinnan museoissa olivat viime vuonna koronaviruksen leviämisen pelko ja ajanpuute, josta kärsi lähes 40 prosenttia vastaajista. Alle kymmenesosa vastaajista mainitsi syyksi rahan puutteen tai yleisen kiinnostuksen puutteen museoiden tarjontaa kohtaan.