Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

T24 | Viro ei pura koronarajoituksia 21. helmikuuta – Syynä sairaalahoidon korkea kuormitus

Viron pääministeri Kaja Kallas tiedotti jo viime viikolla, ettei Viro pura koronarajoituksia suunnitellusti 21. helmikuuta alkaen. Syynä on sairaalahoidon liian korkea kuormitus.

– Sairaalahoitoa vaativien koronapotilaiden määrä sairaaloissa on viimeisen kymmenen päivän aikana kasvanut, joten emme yllä rajoitusten höllentämisen perusteena olleisiin tavoiteisiin 21. helmikuuta mennessä. Sairaalahoidon kuormitus on erittäin korkea niin potilaiden kuin henkilökunnankin osalta, Kallas sanoi lehdistötilaisuudessa.

Sunnuntaiaamuna Viron sairaaloissa oli hoidossa 481 koronatartunnan saanutta potilasta, joista 290 sairasti vakavaa koronatautia. Viron terveysviraston arvion mukaan vakavaa koronatautia sairastavien potilaiden määrä voi nousta 500:aan.

Kaja Kallaksen mukaan koronarajoitusten höllentäminen on johtanut Virossa rokotustahdin hidastumiseen, koska ihmiset eivät näe enää tarvetta ottaa rokotetta, kun rajoituksia poistetaan.

– Ei ole mielekästä verrata Viroa ja Tanskaa, jossa rajoitukset on poistettu, sillä Tanskassa rokotusaste on yli 80 prosenttia, kun se Virossa on 63 prosenttia, pääministeri muistutti.

Tanskan ja Viron rokotekattavuuden ero on vielä suurempi, kun verrataan tehosteannoksen saaneiden määrää. Tanskassa 61 prosenttia väestöstä on saanut jo kolmannen rokoteannoksen, kun Virossa sen on saanut vasta noin 30 prosenttia väestöstä.

Viron terveysviraston ennusteiden mukaan tartuntaluvut alkavat Virossa laskea lähiviikkoina, mutta sairaalahoidon kuormitus kasvaa edelleen, kun omikronvariantti alkaa vaikuttaa vanhuksiin.