Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

T24 | Tallink ja Tallinnan Satama pääsivät sopimukseen satamamaksuista - Uudet hinnat koskevat kaikkia laivayhtiöitä

Tallink ja Tallinnan satama pääsivät viime viikolla sopuun kiistassa, joka liittyi Tallinnan Sataman satamamaksujen hinnoitteluun.

Sopimuksen mukaan Tallink luopuu kaikista Tallinnan Satamaa vastaan tapauksessa esitetyistä vaatimuksista ja Tallinnan Satama muuttaa säännöllisillä reiteillä Tallinnan matkustajasatamaan liikennöivien ja siellä vierailevien matkustaja-autolauttojen satamamaksuja.

Uudet hinnat koskevat kaikkia laivayhtiöitä, jotka liikennöivät satamaan säännöllisesti.

Kompromissin tuloksena Tallinnan Satama alentaa 10 prosenttia Tallinnan matkustajasataman tonnistomaksua ja matkustajamaksua ja korottaa laivojen ESI-ympäristöindeksiin perustuvaa alennusta. Kiinnitysmaksut, jätemaksut ja ajoneuvojen rahtimaksut eivät muutu.

– Olemme iloisia, että olemme päässeet sopuun satamamaksuihin liittyen. Lopputulos muuttaa satamakäyntien hinnoittelua kaikille laivayhtiöille, jotka käyttävät säännöllisesti Tallinnan matkustajasataman palveluita, Tallink-konsernin toimitusjohtaja Paavo Nõgene sanoo yhtiön tiedotteessa.

Uudet maksut tulevat voimaan sovinnon voimaantuloa seuraavan kuukauden alusta ja sopimus on voimassa 10 vuotta. Saavutetun kompromissin tarkkaa taloudellista vaikutusta on vaikea arvioida meneillään olevan pandemian vuoksi.

– Tallinnan Satama haluaa edistää kansainvälisen matkustajaliikenteen ja matkailualan toipumista koronapandemiasta. Meille on tärkeää, että olemme päässeet sopimukseen yhden suurimman asiakkaamme kanssa ja voimme katsoa tulevaisuuteen yhdessä, Tallinnan Sataman toimitusjohtaja Valdo Kalm kommentoi sopimusta.