T24 | Tallinnan joukkoliikenteessä testataan parhaillaan uutta sähköbussia

Tallinnan kaduilla voi helmikuussa törmätä uudenlaiseen, ulkonäöltään hiukan raitiovaunua muistuttavaa sähköbussiin. Testikäyttö liittyy Tallinnan liikennelaitoksen sähköbussien tarjouskilpailuun. Asiasta kertoi Viron yleisradio.

Espanjalainen Irizar ieTram -sähköbussi on testikäytössä eri bussilinjoilla 20. helmikuuta saakka ja se liikennöi yhteensä 11 eri reitillä 10.–20. helmikuuta välisenä aikana.

Irizar ieTram -sähköbussissa on viisi akkua ja sen toimintasäde on Viron ilmastossa jopa 200 kilometriä yhdellä latauksella. Yhteen bussiin mahtuu 105 matkustajaa.

Tallinnan kaupungin liikennelaitos (TLT) ilmoitti viime viikolla budjetoineensa 6 miljoonaa euroa 15 sähköbussin hankintaan pääkaupunkiseudulle. Viron ympäristöinvestointien keskus (KIK) tukee sähköbussien hankintaa ja latausinfrastruktuurin rakentamista 3,2 miljoonalla eurolla.

Tallinnan kaupunki aikoo tehdä joukkoliikenteensä päästöttömäksi vuoteen 2035 mennessä. Tämä tarkoittaa sitä, että 350 maakaasukäyttöistä bussia, jotka on hankittu vanhojen dieselbussien tilalle, on vaihdettava siihen mennessä.

Parhaillaan käynnissä olevan sähköbussien tarjouskilpailun voittajan Tallinnan kaupungin liikennelaitos julkistaa 17. maaliskuuta. Uudet sähköbussit tulevat Tallinnan kaduille kevään tai kesän 2023 aikana.

Lisäksi Tallinnan kaupungin liikennelaitos aikoo ottaa lähivuosina käyttöön myös vetykäyttöisiä busseja.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut