T24 | Virossa murhien ja tappojen määrä väheni lähes puolella vuonna 2021

Thea Ekholm

Viron oikeusministeriön mukaan maassa ilmoitettiin viime vuonna virallisesti 25 982 rikosta, mikä on 0,6 prosenttia enemmän kuin edellisvuonna. Väkivaltarikosten määrä kuitenkin väheni ja murhien määrä laski kaikkien aikojen alhaisimmalle tasolle.

Kaikista rikoksista 11 551 oli omaisuusrikoksia, 7 057 henkilöön kohdistuvia rikoksia ja 3 013 oli liikennerikoksia. Tappoja ja murhia rekisteröitiin viime vuonna 27, mikä on Viron oikeusministeriön mukaan kaikkien aikojen alhaisin luku.

– On erittäin hyvä asia, että väkivaltarikosten määrä laski kuusi prosenttia ja fyysisen väkivallan määrä laski jo toista vuotta peräkkäin, Viron oikeusministeri Maris Lauri sanoi ministeriön tiedotteessa.

Ministeri toivoo vakavien rikosten määrään laskun jatkuvan.

– Lisäksi on ilahduttavaa, että vakavimpien väkivaltarikosten, kuten murhien, murhan yritysten ja tappojen määrä väheni lähes puoleen eli edellisvuoden 50 tapauksesta viime vuoden 27 tapaukseen. Toivon, että tämä laskuvauhti jatkuu.

Puolet kaikista Viron rikoksista kirjattiin tehdyksi Harjumaan maakunnan alueella, joka on maan väkirikkain alue. Siellä asuu lähes 50 prosenttia Viron väestöstä. 14 prosenttia rikoksista tehtiin Ida-Virumaan maakunnassa ja 11 prosenttia Tarton maakunnassa.

Vähiten rikoksia tehtiin kolmessa väkiluvultaan Viron pienimmissä maakunnissa: Põlvan maakunnassa ja Saarenmaalla ja Hiidenmaalla.

Perheväkivaltarikoksia Virossa rekisteröitiin viime vuonna 3 760, mikä on kuusi prosenttia vähemmän kuin vuonna 2020. Tästä huolimatta perheväkivaltatapausten osuus oli lähes puolet kaikista väkivaltarikoksista vuonna 2021.

Murtovarkaudet vähenivät Virossa viime vuonna 16 prosenttia, mutta ajoneuvovarkaudet lisääntyivät 37 prosenttia. Myös verkkohuijaukset ovat lisääntyneet merkittävästi viimeisen vuoden aikana.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut