T24 | Venäjä uhkaa estää Viron yleisradion venäjänkielisen sivuston näkyvyyden maassaan

Venäjän tekninen valvontaviranomainen Roskomnadzor lähetti torstaina virallisen kirjeen Viron yleisradiolle (ERR), jossa se vaatii venäjänkielisen uutisen poistamista rus.err.ee-sivustolta.

Uutisessa Ukrainan ulkoministeri Dmitri Kuleba ilmoitti Venäjän aloittaneen täysimittaisen hyökkäyksen Ukrainaan.

Roskomnadzor ilmoitti, että artikkeli on poistettava vuorokauden kuluessa tai Viron yleisradion venäjänkielisen verkkosivuston näkyminen Venäjällä estetään.

Viron yleisradio on ilmoittanut, ettei se aio poistaa artikkelia rus.err.ee-sivustolta.

Samaan aikaan Virossa on käynnissä menettely, jonka tavoitteena on Kremlin hallitsemien televisiokanavien näkyvyyden estäminen Virossa. Prosessin on käynnistänyt Viron suurin kuluttajajärjestö eli Kuluttajansuoja- ja tekninen valvontaviranomainen (TTJA).

Sen mukaan tarkastelun kohteena on kahdeksan televisiokanavaa: RTR-Planeta, RTVI, Rossija 24, REN TV, NTV Mir ja PBK. Jos TTJA päättää kieltää näiden kanavien näkymisen Virossa, on palveluntarjoajien tehtävä se välittömästi. Torstaina aloitettu prosessi on tarkoitus saada päätökseen mahdollisimman nopeasti.

Kaksi Viron tärkeimmistä televiestintäyhtiöistä, Telia ja Elisa, ilmoittivat jo aiemmin tällä viikolla irtisanovansa sopimuksensa Kremlin hallitsemien televisiokanavien paikallisen franchising-yrityksen kanssa.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut