T24 | Viron hallitus myönsi 1,3 miljoonaa euroa Ukrainan sodan pakolaisten vastaanottamiseen – maahan saapuviin ukrainalaisiin ei sovelleta voimassa olevia koronarajoituksia

Viron hallitus ilmoitti tiistaina myöntäneensä 1,3 miljoonaa euroa Ukrainan sodan jaloista pakenevien pakolaisten vastaanottamisen alkukustannuksiin. Asiasta kertoi Viron yleisradio.

Rahat tulevat valtion varoista ja ne osoitetaan Viron sosiaaliministeriölle. Varat käytetään pakolaisten vastaanottamisen alkujärjestelyihin. Viron hallitus keskustelee Ukrainan sotaa pakenevien pakolaisten vastaanottamisesta ja siihen liittyvistä kustannuksista lisää myöhemmissä kokouksissaan.

Lisäksi hallitus helpotti Viroon saapuvien ukrainalaisten koronavirusrajoituksia. Niitä muutetaan siten, että rajoitukset eivät estä ihmisten saapumista maahan. Ukrainan kansalaisiin, heidän puolisoihinsa eikä heidän huollettaviinsa sovelleta asetettuja rajoituksia, eikä heitä vaadita maahan tullessa esittämään koronarokotetodistusta.

Myös Viron terveysvirasto on luopunut tiistaista alkaen vaatimuksesta, jonka mukaan kaikkien Viroon saapuvien matkailijoiden pitää täyttää sähköinen maahantulolomake.

Ensimmäiset sata Ukrainan sodan pakolaista saapuivat Viroon maanantaina Viron pakolaisneuvoston avustuksella järjestetyillä bussikuljetuksilla. Suurin osa pakolaisista majoittuu Virossa jo asuvien ystävien tai sukulaisten luona. Viro on aikaisemmin ilmoittanut, että se voi ottaa vastaan jopa 2 000 pakolaista.

Viron valtio on myös ryhtynyt kartoittamaan mahdollisia olemassa olevia ja pommisuojiksi soveltuvia tiloja. Tämä johtuu siitä, että rahoitusta uusien pommisuojien rakentamiseksi ei ole onnistuttu löytämään. Nyt valtio aikoo tarkistaa aiemmin kartoitetut pommisuojiksi soveltuvat tilat ja yrittää nopeasti tehdä yhteistyösopimuksen niiden omistajien kanssa.

Esimerkiksi kauppakeskusten maanalaiset parkkihallit sopiva tähän käyttöön hyvin. Viron neuvostoaikaiset väestönsuojat puolestaan ovat suurelta osin hajoamassa käsiin.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut