T24 | Viron Lidlin hurjat avajaistarjoukset: Puolen litran tölkki nelosolutta 49 senttiä ja banaanikilo 39 sentillä

Torstaina 3. maaliskuuta saksalainen kauppaketju Lidl avasi ensimmäiset ja kauan odotetut myymälänsä Virossa. Ovet kahdeksaan myymälään eri puolilla maata avautuivat klo 8 aamulla.

Tallinnassa avautui viisi myymälää, lisäksi Lidl avasi myymälät Tartossa, Pärnussa ja Narvassa. Tallinna24 kävi tutustumassa Viron Lidlin tuotevalikoimaan ja tarjouksiin heti avajaispäivänä. Vierailimme Tallinnan Lasnamäellä, Bauhaus-tavaratalon naapurissa sijaitsevassa myymälässä.

Vielä iltapäivälläkin myymälän edessä kiemurteli pitkähkö jono, mutta se eteni onneksi nopeasti. Myymälässä oli jonkin verran ruuhkaa, mutta asiointi oli kohtuullisen sujuvaa asiakasmäärän rajoittamisen takia. Kassoillekaan ei muodostunut pitkiä jonoja, koska siellä olivat tehokkaat pakkaajat, jotka lastasivat asiakkaiden ostokset nopeasti kasseihin.

Suomessa Lidlissä asioimaan tottuneelle myymälän pohjapiirroksessa ei ole mitään uutta. Heti sisääntulossa on paistopiste, jonka valikoimissa oli monien Suomesta tuttujen tuotteiden lisäksi paljon virolaiseen makuun valittuja herkkuja rahka- ja marsipaanitäytteillä. Paistopisteen hinnat eivät päätä huimanneet: sämpylät maksoivat 9 senttiä kappale ja donitsit 29 senttiä.

Muutenkin Viron Lidlin valikoimissa on monia suomalaisille tuttuja tuotteita. Erilaisia vegetuotteita ei kuitenkaan löydy valikoimista. Sen sijaan pelmeneitä löytyi pitkän pakastealtaan verran ja sianlihatuotteita on enemmän tarjolla kuin naudanlihaa.

Suurin ero on tietenkin alkoholiosasto, jollaista Suomen Lidleistä ei löydy. Ei se Virossakaan kovin iso ollut. Alkoholin myynti ruokakaupassa, kun ei ole Virossa mikään juttu. Tarjolla oli perusvalikoima erilaisia viinejä ja vahvoja alkoholijuomia, kuten esimerkiksi viskiä, rommia, votkaa ja vermuttia. Tunnettuja kansainvälisiä alkoholibrändejä ei hyllyssä näkynyt.

Paikallisia asiakkaita kiinnostivatkin selvästi enemmän edulliset ruokatarjoukset kuin edullinen olut tai votka. Avajaistarjouksena Lidl myi oman Argus-merkkinsä Puolassa valmistettua nelosolutta puolen litran tölkissä hintaan 49 senttiä. Sen päälle lisätään vielä 10 sentin pantti. Puoli litraa puolalaista Gieroy-votkaa puolestaan maksoi 3,99 euroa.

Lisäksi avajaistarjouksena oli muun muassa banaaneita 39 sentin kilohintaan, kilo fetajuustoa muistuttavaa salaattijuustoa 5,99 eurolla, kilo lihatäytteisiä pelmenejä 99 sentillä sekä 800 gramman pussi tattaria 69 sentillä. Monet tuotteet näyttivät etikettien perusteella tulevan Viron Lidliin Puolasta ja Latviasta.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut