Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Matkailu | Palermo tunnetaan mafiasta, katakombeista ja kuninkaallisesta palatsista – Sisilian suurin kaupunki on täynnä italialaista elämänmenoa

Vajaan miljoonan asukkaan Palermossa nähtävyydet, ravintolat ja ostospaikat ovat kävelymatkan päässä toisistaan.

Palermolla on hieman arveluttava maine Sisilian mafian keskuksena. 1980-luvun alussa mafiasodassa kuoli yli 1 000 mafiosoa, ja suurin osa murhista tapahtui nimenomaan Palermossa.

Palermo on kuitenkin turvallinen matkailukaupunki siinä missä muutkin Euroopan suurkaupungit, eikä mafia näy matkailijalle katukuvassa.

Sisilia on Välimeren suurin saari. Sen suurin kaupunki Palermo on vilkas vierailupaikka. Palermon rikkaus on sen eläväinen italialainen tunnelma. On ihmisiä ja liikennettä, melua ja hiljaisuutta. Sikin sokin parkkeerattuja autoja, pyykkejä narulla, väisteltäviä roskia ja lasten leikkejä. Suuren osan vuodesta sää on aurinkoinen, vaikkei keskitalvella t-paitakelejä olekaan.

Palermo on melko suuri kaupunki, mutta nähtävyydet, ravintolat ja ostospaikat sijaitsevat kaikki kävelyetäisyyden päässä toisistaan. Turisteille apuna ovat hop-on-hop-off-reitit, ja normaalilla reittibussilla liikkuminen on edullista.

Nähtävyyksistä mainostetaan eniten 800-luvulla alkunsa saanutta kuninkaallista palatsia Palazzo dei Normannia, joka toimii nykyään parlamentin kokoontumispaikkana.

Sen lähellä sijaitsee Palermon katedraali, jota kannattaa käydä ihailemassa sekä ulko- että sisäpuolelta. Katedraali on rakennettu 1100-luvulla, ja siinä on nähtävissä mielenkiintoisia arabilaisvaikutteita. Tutkittavana on muun muassa neljä kellotornia ja kuninkaallisia hautoja.

Palermo tunnetaan myös katakombeista, jotka tuntuvat kiinnostavan monia turisteja, vaikka muumioituneet ruumiit karmivilta kuulostavatkin.

Paikka kertoo paljon paikallisesta elämästä muutama sata vuotta sitten. Lasten kanssa matkustavalla ei silti ole asiaa tähän nähtävyyteen. Parasta aurinkoisessa Palermossa on kuitenkin kaduilla kuljeskelu ja tunnelmasta nautiskelu.

Katuruokien suhteen Palermo on erinomainen paikka, ja tarjolla on kaikkea täytetyistä voileivistä mitä erilaisimpiin upporasvassa keitettyihin ruokiin. Arancini siciliani eli upporasvassa keitetty riisipallo on yksi suosikeista. Riisipallossa on erilaisia höysteitä, ja ne maistuvat kaikenikäisille.

Sardiinipastaa, lasagnea ja kalaruokia mainostetaan monen ravintolan edessä. Tunnetuimpia jälkiruokia lienevät gelato eli jäätelö ja cannolo eli tuoreella ja makealla ricotta-juustolla täytetty leivonnainen. Myös sitrushedelmiä näkyy ravintoloissa ja kaupoissa runsaasti.

Palermo on oiva kohde muutaman päivän lomalle, mutta jos on aikaa olla reissussa kauemmin, Sisilia voi antaa enemmän muualla.

Yksi suositeltava kohde Palermosta onkin tulivuori Etna, joka on Euroopan korkein aktiivinen tulivuori. Ehkä matkalla sinne voi kokea joululaulua mukaillen sypressien tuoksun.