T24 | Suomen ja Viron pääministerit tapasivat Tallinnassa – Jos Suomi päättää liittyä Natoon, Viro lupasi ratifioida hakemuksen omalta osaltaan nopeasti

Suomen pääministeri Sanna Marinin tänään tavannut Viron pääministeri Kaja Kallas kertoi Viron seuraavan hyvin tarkkaan Suomessa käytävää keskustelua sotilasliitto Natosta.

Kallaksen mukaan, jos Suomi päättää hakea Naton jäsenyyttä, Viro tulee hakemuksen ratifioimaan omalta osaltaan välittömästi.

– Suomella ei olisi Natossa parempaa ystävää kuin Viro, Kaja Kallas totesi pääministerien yhteisessä tiedotustilaisuudessa Tallinnassa.

Pääministerin keskustelivat myös Euroopan turvallisuustilanteesta, yhteistyöstä ajankohtaisissa EU-asioissa sekä Suomen ja Viron kahdenvälisestä suhteesta.

– Jaoimme tapaamisessa yhteisen huolemme Ukrainasta. Venäjän tulee pysäyttää sotatoimet välittömästi. Suomi ja Viro seisovat yhdessä muiden EU-maiden rinnalla puolustamassa Ukrainan itsenäisyyttä ja itsemääräämisoikeutta. Ajatuksemme ovat Ukrainan ja ukrainalaisten puolella, ja niin ovat myös tekomme, Sanna Marin kertoi tiedotustilaisuudessa.

Kallas ja Marin vastaanottivat lisäksi Tallinnassa selvityksen, jossa annetaan suosituksia Suomen ja Viron välisen yhteistyön kehittämiseksi tulevaisuudessa muun muassa talouden, vihreän siirtymän, digitaalisen yhteistyön, kulttuurin ja koulutuksen aloilla.

Selvityksen tekijöinä toimivat entiset ministerit Anne-Mari Virolainen ja Jaak Aaviksoo, tukenaan molempien maiden ulkopoliittiset instituutit.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: HotLips

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut