Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

T24 | Virossa suunnitellaan koronarajoitusten höllentämistä

Viron hallitus suunnittelee koronavirusrajoitusten höllentämistä mahdollisesti jo ensi viikolla. Perusteena rajoitusten purkuun on se, että sairaalahoitoon joutuneiden koronapotilaiden määrä on vihdoin lähtenyt laskuun.

Rajoitusten purkamisen ehdoksi Viron hallitus on määritellyt sen, että sairaalahoitoon ei saa joutua keskimäärin yli 25 vakavasta koronataudista kärsivää potilasta päivässä. Tällä hetkellä sairaalahoitoon joutuu keskimäärin noin 31 potilasta päivässä.

Pääministeri Kaja Kallas arvioi Facebook-sivullaan julkaistussa tekstissä, että tämä raja saavutetaan Virossa tällä tai ensi viikolla. Tämän jälkeen hallitus poistaa käytöstä ravintoloiden ja viihdepaikkojen aukiolorajoitukset sekä luopuu koronapassin esittämisen vaatimuksesta kaikissa kohteissa.

Maskinkäyttöpakko julkisissa tiloissa pysyy kuitenkin Kallaksen mukaan edelleen ennallaan.

Keskiviikkoaamuna Viron sairaaloissa oli hoidossa 592 koronapotilasta, joista 245 kärsi vakavasta koronataudista. Heistä 154 eli 62,9 prosenttia oli rokottamattomia.

Lisäksi diagnosoitiin 2 874 uutta koronatapausta ja kirjattiin 12 uutta koronakuolemaa. Virossa on tähän mennessä kuollut koronaan yhteensä 2 320 ihmistä.

Virossa koko väestön rokotekattavuus on edelleen vain noin 63 prosenttia.