Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uutisten viikon lukupaketissa asiaa somesta ja tulevaisuuden toimittajasta

T24 | Nyt voit ostaa Tallinnan julkisen liikenteen matkalipun HSL:n matkakortilla – Tallinna, Tartto ja Helsinki ovat avanneet yhteisen lippusovelluksen

Suomen ja Viron rajat ylittävä lippujärjestelmä on vihdoin totta, sillä Tallinna, Tartto ja Helsinki ovat luoneet yhteisen joukkoliikennelippusovelluksen. Kyseessä on tiettävästi maailman ensimmäinen valtioiden rajat ylittävä järjestelmä, joka mahdollistaa julkisen liikenteen lipun ostamisen kaikissa kolmessa kaupungissa.

Uuden lippujärjestelmän avulla voit ostaa kaikkien kolmen kaupungin joukkoliikenneliput yhdellä sovelluksella, eikä sinun tarvitse enää ostaa muovikorttia tai paperilippua toisesta maasta matkustaessasi.

– Yksi Tallinnan kaupungin suurimmista prioriteeteista on ollut modernien e-ratkaisujen kehittäminen kaupunkilaisille ja kaupungissa vieraileville matkailijoille. Uusi lippujärjestelmä ei tarjoa vain mukavaa mahdollisuutta käyttää julkista liikennettä vaan myös mahdollisuuden luopua muovikortin tai paperilipun ostamisesta, Tallinnan kaupungin apulaiskaupunginjohtaja Andrei Novikov sanoi tiedotteessa.

Rajat ylittävä järjestelmä mahdollistaa Tallinnan tai Tarton julkisen liikenteen lippujen ostamisen HSL:n matkakortille. Virolaiset puolestaan voivat ostaa lipun Helsingin joukkoliikenteeseen suoraan Pilet.ee 2020 -sovelluksen kautta ilman HSL-korttia.

– Jatkossa suunnitelmissa on laajentaa järjestelmää siten, että virolaiset voivat ostaa lippuja Helsingissä myös Ühiskaartille. Lisäksi järjestelmää voidaan laajentaa myös muihin kaupunkeihin, kuten Pärnuun, Tallinna Transpordiametin (Tallinnan liikennevirasto) lippusektorin johtava asiantuntija Tiit Laiksoo kertoo.