T24 | Myös Tallink ottaa käyttöön väliaikaisen polttoainelisämaksun – Ei tule käyttöön Helsinki-Tallinna-reitillä

Tallink ottaa käyttöön väliaikaisen polttoainelisämaksun ensi maanantaista 14.3.2022 alkaen polttoaineen merkittävän hinnannousun vuoksi.

Lisämaksu otetaan käyttöön yhtiön Helsinki-Tukholma-, Turku-Tukholma- ja Tallinna-Tukholma-reiteillä. Polttoainelisämaksu koskee sekä reittimatkoja että risteilyjä näillä reiteillä 14.3.-31.8.2022.

Polttoainelisämaksua ei oteta ainakaan toistaiseksi käyttöön Helsinki-Tallinna-reitillä, eikä sitä peritä 0–5-vuotiailta lapsilta.

Lisämaksu ei myöskään koske ennen 14.3.2022 tehtyjä matkavarauksia, joihin ei tehdä enää muutoksia 14.3. jälkeen. Myös ennen 14.3. tehdyistä kokonaan tai osittain maksamattomista varauksista peritään polttoainelisämaksu lähtöselvityksen yhteydessä 14.3. jälkeen.

– Polttoainehinnat ovat nousseet merkittävästi hyvin lyhyessä ajassa. Tästä johtuen joudumme valitettavasti ottamaan käyttöön väliaikaisen polttoainelisämaksun, jotta voimme jatkaa liiketoimintaamme ja välttää suure tappiot. Lisämaksu on kuitenkin pidetty niin pienenä kuin mahdollista, sillä haluamme huomioida myös matkustajamme, jotka tällä hetkellä kohtaavat hinnankorotuksia myös monilla muilla elämänalueilla, Tallink-konsernin toimitusjohtaja Paavo Nõgene sanoo lehdistötiedotteessa.

Polttoainelisämaksut eri reiteillä

Helsinki-Maarianhamina-, Turku-Maarianhamina- ja Maarianhamina-Tukholma-reiteillä polttoainelisämaksu on 1,90 euroa per hlö per yhdensuuntainen matka

Helsinki-Tukholma-, Turku-Tukholma- ja Tukholma-Tallinna-reiteillä polttoainelisämaksu on 2,90 euroa per hlö per yhdensuuntainen matka ja risteilyllä (edestakainen matka) 5,80 euroa per hlö

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut