T24 | Virossa on edelleen EU-maiden toiseksi suurin sukupuolten välinen palkkaero

Vaikka naisten ja miesten palkkaero on Virossa viime vuosina pienentynyt, on maassa edelleen EU-maiden toiseksi suurin sukupuolten välinen palkkaero. Tiedot selviävät tilastotietoja Euroopan unionin käyttöön tuottavan Eurostatin tuoreesta selvityksestä.

Eurostatin mukaan sukupuolten väliset palkkaerot vaihtelevat huomattavasti EU:ssa. Vuonna 2020 naisten bruttotuntipalkka oli EU-maissa keskimäärin 13 prosenttia ja euroalueella 14,1 prosenttia alhaisempi kuin miesten.

Sukupuolten väliset palkkaerot vaihtelivat 21,6 prosentin verran eri EU-maissa. Alhaisin palkkaero, 0,7 prosenttia oli Luxemburgissa ja korkein, 22,3 prosenttia Latviassa.

Virossa naisten ja miesten palkkaero vuonna 2020 oli 21,1 prosenttia. Suomessa ero oli 16,7 prosenttia, niinpä sekä Virossa että Suomessa palkkaero on suurempi kuin EU-maiden keskiarvo, mikä on 13 prosenttia. Kolmanneksi suurin sukupuolten välinen palkkaero on Itävallassa (18,9 %).

Lue myös: Naisten ja miesten palkkaero pieneni viime vuonna Virossa

Eurostatin mukaan pienimmät palkkaerot ovat Luxemburgin lisäksi Romaniassa (2,4 %) ja Sloveniassa (3,1 %).

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut