Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uutisten viikon lukupaketissa asiaa somesta ja tulevaisuuden toimittajasta

T24 | Tallinnan satama ryhtyy kehittämään Amiraaliteetin altaan ympäristöä

Kiinteistökehitysyhtiö US Real Estate ja Tallinnan satama ovat ryhtyneet yhteistyössä kehittämään Tallinnan satamassa A- ja D-terminaalien välissä sijaitsevan Amiraaliteetin altaan ympäristöä.

Yritykset ovat allekirjoittaneet yhteistyösopimuksen altaan naapuriin, osoitteeseen Laeva 5 rakennettavasta kiinteistöstä, johon on tarkoitus tulla kolmikerroksinen ravintola La Marina.

– Tarkoituksemme on rakentaa upeaan kiinteistöön kohtaamispaikka, jossa paikalliset asukkaat ja turistit voivat nauttia aamiaista, lounasta ja illallista ja nauttia aurinkoterassista sekä upeista näköaloista, US Real Estaten toimitusjohtaja Aavo Kokk sanoo lehdistötiedotteessa.

US Real Estate voitti vuoden 2021 lopulla Tallinnan sataman julkistaman rakennusoikeushuutokaupan.

– Etsimme rakennuttajaa, jolla olisi selkeä visio luoda kiinnostava liikerakennus ja tehdä sitä ympäröivästä alueesta houkutteleva kaupunkitila sekä matkustajille että paikallisille asukkaille, Tallinna sataman hallituksen puheenjohtaja Valdo Kalm kertoo.

Kolmikerroksiseen rakennukseen tulee vuokrattavaa liiketilaa yli 1 000 neliömetriä ja terassitilaa yli 700 neliömetriä. Rakennus valmistuu kesään 2024 mennessä ja sen suunnittelusta vastaa arkkitehti Peeter Peren.