Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

T24 | Uusi tv-sarja toi Burgerimiehet Akseli Herlevin ja Ossi Lahtisen Viroon

Nelosella voi parhaillaan seurata Burgerimiesten eli Akseli Herlevin ja Ossi Lahtisen seikkailuja Pohjoismaissa. Sarjaa kuvattiin tällä kertaa myös Virossa.

– Sarjassa vierailemme muun muassa Tanskassa, Islannissa, Ruotsissa ja Virossa. Ruotsin jaksot on vielä kuvaamatta. Sinne lähdemme käymään maaliskuun lopulla, Ossi Lahtinen kertoo videohaastattelussa Rukan lumilta, jossa mies on keräämässä voimia kuvausten välissä.

Top Chef -voittaja ja Naughty BRGR -burgeriketjun perustaja Akseli Herlevi ja hänen luottopakkinsa Ossi Lahtinen ovat tehneet yhdessä jo kolme sarjaa burgeriaiheisia tv-seikkailuja, joiden tiimoilta on kierretty Yhdysvaltoja, Eurooppaa ja viimeksi Suomea.

– Korona on vaikuttanut kohteisiin paljon. Sen takia edellisessä sarjassa kiersimme Suomea, kun muualle ei päästy. Uuden sarjan kuvauksia oli jo onneksi helpompi järjestää. Minut karkotettiin vain kerran Tanskasta Ruotsiin poliisisaattueessa, kun koronarajoitukset olivat juuri muuttuneet, Ossi naurahtaa.

Burgerimiehet Pohjolassa on käytännössä kokonaan uusi ohjelma aikaisempiin tv-sarjoihin verrattuna, sillä se on Herlevin ja Lahtisen uuden oman tuotantoyhtiön Naughty Studiosin tekemä. Myös ohjelmaformaatti on muuttunut.

– Jokaisesta maasta tehdään kaksi jaksoa. Ensimmäinen jakso on aina maan pääkaupungista, jossa tutustutaan paikalliseen street food -kulttuuriin ja kokataan sen inspiroimana. Toinen jakso vietetään jossain maaseudulla tutustuen paikallisiin raaka-aineisiin ja erikoisuuksiin, Ossi kertoo.

Ohjelman lopuksi Akseli Herlevi kehittelee tuttuun tapaan matkan inspiroimana uuden reseptin.

– Uudessa sarjassa resepti voi olla joku muukin street food -ruoka kuin hampurilainen. Niitä Akseli ehti kolmen vuoden aikana suunnitella ihan riittävästi, Ossi toteaa.

Kuvausreissuilla burgerimiehet viettävät yleensä viikon verran. Sinä aikana kuvataan materiaali kahteen ohjelmaan. Mukana on pieni ja tehokas tiimi.

– Meillä on mukana kaksi kuvaajaa, äänimies, tuotantopäällikkö, minä ja Akseli. Itse toimin nykyään myös sarjan tuottajana. Pieni tiimi on eduksi, sillä sen kanssa pääsemme helpommin moneen paikkaan.

Virossa burgerimiehet viettivät aikaa sekä Tallinnassa että Viron suurimmalla saarella Saarenmaalla.

– Itselleni Saarenmaan on hyvinkin tuttu. Olen siellä viettänyt paljon aikaa Riitta ja Ande Päiväläisen Metsara bed & breakfastilla, jossa kävimme myös kuvaamassa.

Tallinnassa Akseli ja Ossi pääsivät tutustumaan kaupungin nuoriin ja innovatiivisiin keittiömestareihin ja kiinnostaviin ravintoloihin.

– Art Priori -ravintolan pääkokki Orm Ojan keittelemä sipulikeitto oli kyllä parasta syömääni. Akselin mukaan taas Põhjala panimon tap roomissa tarjoilut kevätsipuliohukaiset pääsivät viimeisen neljän vuoden aikana syötyjen annosten Top 5:een.

Myös Jaanihanson siideritehtaan tuotteet tekivät vaikutuksen miehiin.

– Olen tiennyt, että Virossa tehdään laadukkaita tuotteita, mutta silti ihmisten paneutuminen niiden tekemiseen yllätti, Ossi toteaa.

Burgerimiehillä on vielä monta mannerta käymättä, joten sarjalle on jossain vaiheessa suunnitteilla jatkoa.

– Käymättä on vielä Japani, Afrikka, Aasian maat, Etelä-Amerikka ja Australia.

Oman tuotantoyhtiön kanssa Herlevi ja Lahtinen ovat aloittaneet myös uuden YouTube-sarjan Ihan Herlevin hyvää.

– Kyseessä on reseptiohjelma. Julkaisemme joka keskiviikko uuden reseptin, joka porukan on helppo toteuttaa myös kotona. Akseli touhuaa siinä pääasiassa yksi, minä tulen sitten lopussa mukaan maistelemaan, Ossi naurahtaa.

Burgerimiehet Pohjolassa -sarjan Viro-jaksot esitetään Nelosella 12.4. ja 19.4.