Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

T24 | Tallinkin Star lähtee telakalle – Silja Europa liikennöi poikkeusaikataululla Helsinki-Tallinna-reitillä

Helsinki-Tallinna-reitillä liikennöivälle Tallinkin Star-alukselle suositetaan suunniteltu kuivatelakointi Remontowa Shiprepair Yardin telakalla Gdanskissa Puolassa 28.3.-10.4.2022.

Telakoinnin aikana Silja Europa liikennöi poikkeusaikataululla Megastarin rinnalla Helsinki-Tallinna-reitillä tarjoten reitille lisäkapasiteettia.

Starille tehdään telakoinnin aikana useita teknisiä huoltotöitä, kuten vedenalaisen rungon tarkistus, vetoakselin tiivisteiden vaihto, vaippaventtiilien, pumppujen ja jäähdyttimien peruskorjaus, keula- ja peräpotkurien huolto, peräsimien huolto sekä keula- ja peräramppien ja -luukkujen huolto.

Lisäksi laivalle asennetaan painolastiveden käsittelyjärjestelmä (BWTS) ja laivan matkustaja-alueita tullaan myös uudistamaan.

– Viimeisen puolen vuoden aikana lähes puolet koko Tallink-konsernin laivastosta on käynyt läpi suunnitellun säännöllisen huollon. Star on puolen vuoden sisällä jo seitsemäs alus, joka on menossa kuivatelakalle huoltotöitä varten. Haluamme, että laivamme ovat mahdollisimman hyvässä kunnossa tulevaa kevät- ja kesäsesonkia varten, Tallink-konsernin Head of Ship Management Tarvi-Carlos Tuulik sanoo yhtiön lehdistötiedotteessa.

Silja Europa ja Star palaavat liikennöimään reiteilleen normaalin aikataulunsa mukaisesti maanantaina 11.4.2022.