Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

T24 | Viru-keskuksen Rahva Raamat valittiin maailman parhaaksi kirjakaupaksi

Tallinnan Viru-keskuksessa sijaitseva Rahva Raamat -kirjakauppa valittiin vastikään Lontoon kirjamessulla maailman parhaaksi kirjakaupaksi. Virolaiskirjakaupan lisäksi ehdolla olivat La Mistral -kirjakauppa Espanjasta ja Norli Universitetsgata -kirjakauppa Norjasta.

– Olemme hyvin onnellisia siitä, että lähes puolitoista vuotta kestänyt Viru-keskuksen kirjakaupan uudistaminen onnistui niin hyvin, että se huomattiin myös maailmalla, Rahva Raamat -kirjakauppaketjun hallituksen puheenjohtaja Viljar Ots totesi yrityksen lehdistötiedotteessa.

Lontoon kirjamessujen International Excellence Award -palkinnon tuomaristo arvostaa maailman parasta kirjakauppaa valitessaan erityisesti yleistä tunnelmaa ja tyyliä. Lisäksi tärkeitä asioita ovat innovatiivisuus, luovuus, asiakaspalvelun taso, myyntiosaaminen ja kyky yhdistää fyysinen kirjakauppa digitaalisiin ominaisuuksiin.

– Virolaisasiakkaat ovat ottaneet uusitun myymälän erittäin hyvin vastaan ja myyntimme on kasvanut 30 prosenttia viime vuoden vastaavaan jaksoon verrattuna. Asiakkaidemme meille antama suositusindeksi on peräti 87, Ots lisää.

Viru-keskuksen Rahva Raamat -kirjakaupan uudistuksen suunnitteli Mari Otsinin johtama UDDU-arkkitehdit ja graafisesta suunnittelusta vastasi suunnittelutoimisto Velvet.

Uudistuksen myötä aiemmin kahdessa kerroksessa sijainnut kirjakauppa on nyt yhdessä tasossa ja sen yhteydessä toimi Telliskiven kirjakaupasta tuttu Literaat Café. Uudessa myymälässä kaunokirjallisuus sai myös enemmän tilaa ja muoti- ja designkirjojen valikoima on nyt entistä kattavampi. Kirjojen lisäksi myynnissä on lahjatavaroita, pelejä, leluja, elokuvia ja cd-levyjä.

Lontoon kirjamessujen International Excellence Award -palkinto jaetaan nyt seitsemännen kerran. Rahva Raamat -kirjakaupat ovat olleet kilpailussa mukana myös aikaisempina vuosina. Vuonna 2016 Viru-keskuksen myymälä ylsi maailman neljän parhaan kirjakaupan joukkoon ja vuonna 2020 Tallinnan Vanhankaupungin Rahva Raamat sijoittui kolmen parhaan joukkoon.