T24 | Tallinnan kaupunki rajoittaa liikennettä rupikonnien vuotuisen kevätmuuton takia

Tallinnan kaupunki sulkee 31.3.–9.4.2022 osan Astangu-kadusta joka ilta helpottaakseen käynnissä olevaa rupikonnien kevätmuuttoa. Katu on suljettuna päivittäin klo 21–06 välisen ajan.

Tallinnan kaupunginhallituksen julkaiseman tiedotteen mukaan kaikki sammakot ovat Virossa uhanalaisia ja suojeltuja ja liikenteen rajoittamatta jättäminen Astangu-kadulla voisi johtaa sammakkojen massakuolemaan.

Kyseessä on kolmas kevät, jolloin osa kadusta on suljettuna kevätmuuton ajan. Haaberstin kaupunginosan, jossa Astangu-katu sijaitsee, edustajan Oleg Siljanovin mukaan tien sulkeminen on tarpeen, jotta sammakkojen turvallinen muutto talvehtimisalueilta kutulammille voidaan taata.

– Tavoitteena on estää rupikonnien massakuolema, sillä Astangu-kadun osuus on yksi Viron suurimmista sammakkojen muuttokäytävistä. Sen yli kulkee tuhansia rupikonnia joka kevät. Pelkästään viime keväänä vapaaehtoiset auttoivat yli 2 000 rupikonnaa turvallisesti tien yli, Siljanov kertoo kaupungin lehdistötiedotteessa.

Kaikki vapaaehtoiset, jotka ovat kiinnostuneita auttamaan rupikonnien kevätmuuttoa, voivat liittyä Astangu Toad Rescuers -ryhmään Facebookissa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut