Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

T24 | Suomalaisabit valloittavat Viru-hotellin – Tallinnaan saapuu 12 000 abia juhlimaan penkkareitaan

Torstaista, maaliskuun viimeisestä päivästä alkaen penkkareitaan juhlivat suomalaisabit valtaavat Tallinnassa 50-vuotisjuhlavuotaan viettävän Original Sokos Hotel Virun lähes viikoksi vain omaan käyttöönsä.

Loppuunmyydyillä Abi Goes Tallinn -risteilyillä Viron pääkaupunkiin saapuu viikon aikana yhteensä 12 000 abia eri puolilta Suomea seitsemällä loppuunmyydyllä laivalähdöllä. Viimeinen lähtö on Helsingistä keskiviikkona 6. huhtikuuta.

Ensimmäinen Abi Goes Tallinn -tapahtuma järjestettiin vuonna 2016 kolmen nuoren miehen toimesta.

– Emme olleet tyytyväisiä omaan laivalla järjestettyyn abiristeilyymme, joten päätimme kehittää sellaisen matkakonseptin, jolle olisimme itse abeina halunneet osallistua. Siitä syntyi Abi Goes Tallinn -konsepti, T ommi Pura, yksi tapahtuman kehittäjistä ja sitä järjestävän Day 2 Group Oy:n kehitysjohtaja kertoo.

Ensimmäisenä vuonna Tallinnaan saapui noin 900 abiturienttia Turusta, mistä tapahtuman ideoijat ovat itsekin kotoisin. Tänä vuonna tulijoita on jo 12 000 ja ensi vuonna osallistujamäärä kasvaa taas.

– Myös tapahtumaa järjestävän porukan määrä on kasvanut. Tänä vuonna mukana taustajoukoissa on jo yli 40 henkilöä sekä hotellin ja baarien henkilökunta eli yhteensä abeja palvelee yli 100 henkilöä, Pura kertoo.

Abit matkustavat Helsingistä Tallinnaan Eckerö Linen ja Tallinkin kyydissä ja yöpyvät Original Sokos Hotel Virussa, joka on varattu vain abien käyttöön.

Hotellissa abeille on monenlaista ohjelmaa, kuten erilaisia kilpailuja, pelihuoneita, karaokea ja beer pong -turnaus. Lisäksi paikalla on esiintymässä huippuartisteja, kuten Teflon Brothers, Norjalainen EDM-tähti Tungevaag sekä kovassa nousussa olevat rap-artistit Ibe ja Melo. Takaisin Helsinkiin palataan seuraavana päivänä.

Viru-hotelli on ollut Abi Goes Tallinn -tapahtumapaikkana alusta lähtien.

– Mielestämme Viru-hotelli soveltuu niin tiloiltaan kuin palvelultaankin parhaiten tapahtumapaikaksi kohderyhmällemme, Pura kertoo.

Puran mukaan, kaksi vuotta kestänyt koronapandemia on laittanut kapuloita myös abitapahtuman järjestäjän rattaisiin.

– Vuonna 2021 tapahtuma jäi kokonaan välistä koronan takia ja tänä vuonna jouduimme siirtämään matkoja helmikuulta huhtikuulle.

Day 2 Group Oy:n suunnitelmissa on järjestää vuonna 2023 jopa 11 Abi Goes Tallinn -risteilyä. Niistä suurin osa on jo loppuunvarattu.