T24 | Michelin-tähdet saapuvat Viroon – ensimmäiset tähtiravintolat julkistetaan toukokuussa

Kansainvälisesti tunnetuin ja vanhin ravintola-alan tunnustusjärjestelmä, Michelin-opas saapuu Baltian maista ensimmäisenä Viroon, jossa sen saapumista on odotettu jo vuosia.

Oppaan ravintoloille jakamia Michelin-tähtiä on verrattu elokuvamaailman Oscareihin, joten Michelinin saapuminen Viroon onkin epäilemättä suuri tunnustus virolaiselle ravintolamaailmalle. Se osoittaa, että Viron gastronominen maailma on täynnä vahvoja ruokaperinteitä, jotka heijastavat parhaita puolia eri kulttuureista ja kertoo virolaisten keittiömestareiden osaamisen olevan huippuluokkaa.

Michelin-tarkastajat ovat jo aloittaneet vierailut Viron ravintoloissa ja 25. toukokuuta 2022 julkistetaan kaikki ravintolaoppaaseen päässeet virolaisravintolat Tallinnassa.

Suurin tunnustus Michelin-oppaassa ovat tähdet, joita ravintola voi saada enintään kolme. Jos ravintola ei saa tähtiä, mutta on silti hyvätasoinen, se voi saada jommankumman ravintolaoppaan kahdesta tunnustuksesta. Bib Gourmand -tunnustus on merkki hyvästä ravintolasta, joka tarjoilee herkullista ruokaa kohtuulliseen hintaan. Vihreä tähti -tunnustus puolestaan annetaan ravintoloille, jotka ovat kaikkein sitoutuneimpia kestävämpään gastronomiaan.

Ravintoloita kiertävät Michelin-tarkastajat pitävät matalaa profiilia ja ovat aina anonyymejä. He eivät esittele itseään ja maksavat laskunsa itse. Heidän tekemänsä arvio ravintolasta perustuu: raaka-aineiden laatuun, ruoanvalmistuksen taidokkuuteen, makujen harmoniaan, keittiömestarin omaperäisyyteen ja erinomaisen kulinaarisen laadun tasaiseen jatkuvuuteen niin ruokalistalla kuin vierailuiden välillä.

Michelin-opas

• Opas sai alkunsa yli 100 vuotta sitten, kun veljekset André ja Édouard Michelin perustivat maailmankuulun rengasyrityksensä ranskalaiseen pikkukaupunkiin Clermont-Ferrandiin vuonna 1889.

• Autonkuljettajien auttamiseksi Michelin-veljekset laativat pienen punaisen ravintolaoppaan, joka sisälsi tietoja siitä, miten vaihdetaan renkaat, missä voi tankata ja missä syödä ja levätä.

• Vuosikymmenten varrella veljekset huomasivat kasvavan kiinnostuksen ravintolakategoriaa kohtaan ja palkkasivat arvioijaryhmän, joka vieraili ravintoloissa anonyymisti.

• Vuonna 1926 ravintoloille ryhdyttiin antamaan tähtiä, joita oli alussa vain yksi. Kolmen tähden systeemi otettiin käyttöön viisi vuotta myöhemmin.

• Michelin-oppaasta on tullut käytännöllisyytensä, puolueettomuutensa ja korkeiden standardiensa ansiosta ravintolaoppaiden bestseller, jonka arvosteluja pidetään edelleen yhtenä arvovaltaisimmista lähteistä matkakohteen ja ravintolan valinnassa.

• Michelin-opas (The Michelin Guide) on käytössä lähes neljässäkymmenessä maassa neljällä mantereella.

• Se suosittelee yli 15 000:ta arvostettua ravintolaa, joista noin viidenneksellä on Michelin-tähtiä.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut