Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

T24 | Michelin-tähdet saapuvat Viroon – ensimmäiset tähtiravintolat julkistetaan toukokuussa

Kansainvälisesti tunnetuin ja vanhin ravintola-alan tunnustusjärjestelmä, Michelin-opas saapuu Baltian maista ensimmäisenä Viroon, jossa sen saapumista on odotettu jo vuosia.

Oppaan ravintoloille jakamia Michelin-tähtiä on verrattu elokuvamaailman Oscareihin, joten Michelinin saapuminen Viroon onkin epäilemättä suuri tunnustus virolaiselle ravintolamaailmalle. Se osoittaa, että Viron gastronominen maailma on täynnä vahvoja ruokaperinteitä, jotka heijastavat parhaita puolia eri kulttuureista ja kertoo virolaisten keittiömestareiden osaamisen olevan huippuluokkaa.

Michelin-tarkastajat ovat jo aloittaneet vierailut Viron ravintoloissa ja 25. toukokuuta 2022 julkistetaan kaikki ravintolaoppaaseen päässeet virolaisravintolat Tallinnassa.

Suurin tunnustus Michelin-oppaassa ovat tähdet, joita ravintola voi saada enintään kolme. Jos ravintola ei saa tähtiä, mutta on silti hyvätasoinen, se voi saada jommankumman ravintolaoppaan kahdesta tunnustuksesta. Bib Gourmand -tunnustus on merkki hyvästä ravintolasta, joka tarjoilee herkullista ruokaa kohtuulliseen hintaan. Vihreä tähti -tunnustus puolestaan annetaan ravintoloille, jotka ovat kaikkein sitoutuneimpia kestävämpään gastronomiaan.

Ravintoloita kiertävät Michelin-tarkastajat pitävät matalaa profiilia ja ovat aina anonyymejä. He eivät esittele itseään ja maksavat laskunsa itse. Heidän tekemänsä arvio ravintolasta perustuu: raaka-aineiden laatuun, ruoanvalmistuksen taidokkuuteen, makujen harmoniaan, keittiömestarin omaperäisyyteen ja erinomaisen kulinaarisen laadun tasaiseen jatkuvuuteen niin ruokalistalla kuin vierailuiden välillä.