T24 | Tässä ovat kevään huipputapahtumat Tallinnassa!

Tallinnan kevät ja alkukesä tarjoavat matkailijalle taas monenlaista nähtävää ja koettavaa. Luvassa on niin koronan vuoksi siirtyneitä huippukonsertteja kuin dokumenttielokuvia ja monenlaisia musiikkitapahtumia.

Tallinna24 listasi kevään ja alkukesän 2022 kiinnostavimmat tapahtumat Tallinnassa.

Huhtikuu

Dokumenttifestivaali taidemuseo Kumussa alkaen 6.4.

Taidemuseo Kumussa käynnistyi 6. huhtikuuta kaksi kuukautta kestävä kulttuuria käsittelevien dokumenttien sarja. Uusi dokumenttielokuva on nähtävissä maksutta keskiviikkoisin Kumun auditoriossa. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Pimeiden öiden elokuvafestivaalin kanssa.

Tallinnan rakennusmessut 6.–.9.4

Viron suurin rakennusalan tapahtuma Estbuild-messut järjestetään taas huhtikuussa Tallinnan messukeskuksessa. Esillä on muun muassa innovatiivista rakennusteknologiaa, rakennusmateriaaleja, -koneita ja työkaluja.

Tallinn Fashion Week 7.–8.4.

Tallinnan Kulttuurikattila toimii taas Tallinn Fashion Weekin näyttämönä. Keväinen muotitapahtuma esittelee yli 15 muotisuunnittelijan ja -merkin uusimmat kokoelmat. Paikalla ovat kaikki virolaiset huippusuunnittelijat ja mukana on sekä nuoria kykyjä että jo tunnettuja toimijoita.

Virolaisen musiikin päivät 16.–24.4.

Huhtikuun lopulla Tallinnassa vietetään myös virolaisen musiikin päiviä. Kyseessä on jo yli 30 vuoden ajan ollut yksi tärkeimmistä virolaisten säveltäjien uutta tuotantoa esittelevistä festivaaleista. Tapahtuman ohjelma koostuu pääasiassa kantaesityksistä.

Jazzkaar-festivaali 24.4.–1.5.

Koronan aiheuttaman kahden vuoden tauon jälkeen Jazzkaar-festivaali järjestetään taas. Tulossa on lähes 33 konserttia eri puolilla Viroa. Tämän vuoden tähtiesiintyjiä ovat muun muassa legendaarinen saksofonisti Kenny Garrett, mandoliinitähti Hamilton de Holanda, trumpetisti Avishai Cohen ja vokaalijazzin diiva Dee Dee Bridgewater.

Toukokuu

Tallinn Music Week 4.–8.5.

Tänäkin vuonna suositulla Tallinn Music Weekilla esiintyy liki 200 artistia sekä Virosta että ulkomailta. Kiinnostava kaupunkifestivaali houkuttelee Tallinnaan vuosittain 25 000 ihmistä musiikin, nykytaiteen ja hyvän ruoan perässä. Tänä vuonna festivaali tekee yhteistyötä Narva Stage -tapahtuman kanssa ja osa konserteista ja ohjelmasta järjestetään Narvassa.

Sööma – Viron ruokamessut 7.–8.5.

Tallinnan Laululavalla järjestettävät Viron ruokamessut tarjoavat katsauksen maan ruokakulttuuriin ja sen nykytilaan. Luvassa on paljon kiinnostavia uutuustuotteita, maistiaisia, erilaisia kilpailuja ja työpajoja.

Tallinnan kaupungin päivä 15.5.

Vuonna 1248 Tallinna sain kaupunkioikeudet Hansaliitolta ja vuosittain tätä historiallista tapahtumaan juhlitaan Tallinnassa 15. toukokuuta. Luvassa on monenlaista ohjelmaa eri puolilla kaupunkia koko päivän ajan.

Museoiden yö 21.5.

Museoiden yötä vietetään ympäri Viroa 21. toukokuuta. Museoissa on päivän kunniaksi erikoisohjelmaa ja aukioloaikoja on pidennetty myöhään iltaan saakka.

Maijooks 21.5.

Viron vastine suomalaiselle Naisten kympille on toukokuussa järjestettävä Maijooks-juoksutapahtuma. Se on Viron suurin naisille suunnattu liikuntatapahtuma, joka kerää Tallinnaan vuosittain tuhansia naisia.

Kesäkuu

James Bluntin konsertti 2.6.

Viimeksi vuonna 2018 Virossa konsertoinut James Blunt saapuu kesäkuussa Tallinnaan Once Upon A Mind -kiertueensa tiimoilta. Konsertti järjestetään Solaris-keskuksessa sijaitsevassa Alexelan konserttitalossa.

Tallinnan Vanhankaupungin päivät 3.–5.6.

Kesä on alkanut Tallinnassa jo vuodesta 1982 lähtien Vanhankaupungin päivistä. Päivien aikana vanhan kaupungin kaduilla on monenlaista ohjelmaa ja tapahtumia, kuten konsertteja, teatteriesityksiä, näyttelyitä ja käsityöläismarkkinat.

Judas Priestin konsertti 5.6.

Tallinnassa sijaitsevassa Saku Suurhallissa on 5. kesäkuuta Judas Priestin konsertti. Yhtye saapuu Viroon 50 Heavy Metal Years -kiertueensa tiimoilta.

Whitesnaken konsertti 8.6.

Kesäkuun 8. päivä on legendaarisen Whitesnake-yhtyeen vuoro konsertoida Saku Suurhallissa Tallinnassa. Yhtye saapuu Viroon The Farewell Tour -kiertueensa tiimoilta. Bändin lämppärinä soittaa ruotsalainen Europe.

Tallinn Craft Beer Weekend 10.–11.6.

Tallinnan käsityöoluiden viikonloppu järjestetään kahden vuoden tauon jälkeen nyt jo kuudennen kerran. Tapahtumapaikkana on tuttuun tapaan Tallinnan Kulttuurikattila. Mukana on kymmenkunta virolaispanimoa ja suuri joukko kansainvälisiä panimoita.

Simple session 11.–12.6.

Extreme-urheilun kulttitapahtuma Simple session järjestetään kesäkuussa Pohjois-Tallinnassa sijaitsevalla Põhjola tehtaalla. Viikonlopun aikana laajalla kilpailukentällä on luvassa niin huippupyöräilyä, rullalautaesityksiä, kuin BMX:n huippujakin.

Iggy Popin konsertti 14.6.

Punkrokkari Iggy Pop saapuu kesäkuussa konsertoimaan Tallinnan Solaris-keskuksessa sijaitsevaan Alexela-konserttitaloon. Konsertissa on luvassa sekä Popin suosituimpia kappaleita että poimintoja vuonna 2019 ilmestyneeltä Free-albumilta.

European Design Festival 17.–19.6.

Arvostettu European Design Festival järjestetään nyt kahden vuoden tauon jälkeen ja tapahtumapaikkana on tällä kertaa Tallinna. Tapahtuma kokoaan yhteen satoja suunnittelijoita eri puolilta Eurooppaa. Luvassa on näyttelyitä, työpajoja, designkävelyitä, konferensseja ja keskustelutilaisuuksia sekä tietenkin European Design Awards -gaala.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut