Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

T24 | Tartto suunnittelee nostavansa sekä pysäköintimaksuja että bussilippujen hintoja

Tarton kaupunginvaltuusto on ilmoittanut, että Tarton keskusta-alueen pysäköinnin sekä kaupungin joukkoliikenteen lippujen hintoja pitää korottaa heinäkuusta alkaen. Asiasta kertoi Viron yleisradio.

Matkalippujen hintoja pitää korottaa jyrkästi nousseen polttoaineen hinnan kompensoimiseksi. Pysäköinnin hinnankorotuksen tavoitteena on puolestaan lopettaa pitkäaikaispysäköinti keskusta-alueella.

Tarkoituksena on, että Tarton A- ja B-alueiden pysäköintimaksut nousevat 50 prosenttia ja viikonloppuisin maksullisen pysäköinnin aikaa pidenettäisi klo 19 asti. Lisäksi A-alueella otettaisi lauantaisin käyttöön pysäköintimaksut.

Tarton apulaiskaupunginjohtaja Raimond Tammen mukaan tämä tarkoittaisi sitä, että tunnin pysäköinnin hinta A-alueella nousisi 2 eurosta 3 euroon ja B-alueella 1 eurosta 1,5 euroon. Pitkäaikaisten pysäköintilupien hinnat nousisivat 20 prosenttia.

Valtuuston suunnitelmissa on myös korottaa bussilippujen hintoja ja kaupunkipyörien käyttömaksua heinäkuusta alkaen.

– Bussien käyttämän kaasun hinta on noussut rajusti ja myös kaupungin pyöräkannan ylläpidon hinta on kasvanut. Erityisesti varaosien hinnat ovat nousseet. Bussiliikenteen kulut ovat tänä vuonna vähintään 3 miljoonaa euroa korkeammat kuin viime vuonna. Samaan aikaan bussilippujen hintoja ei ole korotettu 15 vuoteen vaikka ihmisten keskipalkka on yli kaksinkertaistunut, Raimond Tamm sanoo.

Tartossa on suunnitelmissa luoda yhteinen bussi- ja pyörälippu, joka olisi hinnaltaan edullisempi kuin ostaa erikseen bussilippu ja maksaa kaupunkipyörien käyttömaksu.

Suunnitelmia hintojen korottamisesta ei ole vielä hyväksytty Tarton kaupunginvaltuustossa, joka keskustelee asiasta seuraavassa kokouksessaan 21. huhtikuuta.