Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

T24: Tallinnassa pohditaan julkisen liikenteen yölinjojen käynnistämistä

Tallinnan apulaiskaupunginjohtaja Andrei Novikov suhtautuu myönteisesti Tallinnan kaupungin nuorisovaltuuston ehdotukseen julkisen liikenteen yölinjojen käynnistämisestä Tallinnassa.

– Nuorisovaltuuston perustelut ovat mielestäni relevantteja ja ehdotus on ehdottomasti harkitsemisen arvoinen. On hienoa, että tallinnalaiset nuoret miettivät, miten kotikaupungin julkinen liikenne saadaan toimimaan paremmin. Käymme läpi mahdollisia ratkaisuja ja uskon, että jo tänä vuonna testaamme tätä ideaa jollain pilottiprojektilla, Novikov sanoo kaupungin tiedotteessa.

Tallinnan kaupungin nuorisovaltuuston ehdotuksen mukaan julkisen liikenteen yölinjat edistäisivät myöhään illalla tai varhain aamulla työskentelevien ihmisten turvallista kotiinpaluuta, vähentäisivät kaupungissa ajamisen tarvetta sekä rattijuoppojen määrää ja edistäisivät joukkoliikenteen käyttöä nuorten keskuudessa.

Nuorisovaltuuston mukaan yölinjojen reitit voisivat perustua olemassa oleviin joukkoliikennelinjoihin, joita pitkin yöbussit kulkisivat vähintään kerran tunnissa. Sopivia reittejä voisivat olla esimerkiksi Lasnamäki, Haabersti, Pohjois-Tallinna ja Pirita.