Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

T24: Sukupuolten välinen palkkaero laski Virossa ennätyksellisen alhaalle vuonna 2021

Viron tilastokeskuksen tuoreiden palkkatilastojen mukaan sukupuolten välinen palkkaero laski Virossa viime vuonna ennätyksellisen alas, 14,9 prosenttiin. Laskua oli 0,7 prosenttia vuoteen 2020 verrattuna.

Vuonna 2021 naispuolisten työntekijöiden bruttotuntipalkka oli Virossa 8,48 euroa, kun se miestyöntekijöillä oli 9,97 euroa. Naisten bruttotuntipalkka oli näin ollen 14, 9 prosenttia pienempi. Vuonna 2020 ero oli 15,6 prosenttia.

Suurimmat palkkaerot naisten ja miesten välillä ovat Virossa rahoitus- ja vakuutusalalla (25,7 %), tukku- ja vähittäiskaupassa (24,2 %), terveys- ja sosiaalialalla (23,8 %) ja tiedotus- ja viestintäalalla (23,5 %).

– Nyt, kuten myös vuonna 2020, kuljetus- ja varastointiala oli ainoa toimiala, jossa naiset saivat parempaa palkkaa kuin miehet. Palkkaero oli naisten hyväksi 5,2 prosenttia. Myös majoitus- ja ravintola-alalla palkat ovat naisilla ja miehillä lähes samat. Palkkaero oli vain 5,8 prosenttia miesten hyväksi, Viron tilastokeskuksen analyytikko Argo Tarkiainen sanoo tiedotteessa.

Lue myös: Virossa on EU-maiden toiseksi korkein sukupuolten välinen palkkaero

Sukupuolten välinen palkkaero on pienentynyt Virossa lähes 10 prosenttiyksikköä vuodesta 2013.

– Viime vuonna palkkaero pieneni eniten majoitus- ja ravintola-alalla ja kasvoi eniten rakennusalalla, Tarkiainen lisää.