Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

T24: Viron vero- ja tulliviranomaiset pysäyttivät 3,5 tonnin kokaiinilastin Muugan satamassa

Alankomaiden poliisin, Suomen tullin ja Europolin kanssa tehdyn yhteistyön tuloksena Viron vero- ja tullihallituksen (MTA) työntekijät pysäyttivät maaliskuussa Muugan satamassa 3,5 tonnin kokaiinilastin, jonka arvo katukaupassa olisi ollut noin puoli miljardia euroa.

Viron vero- ja tullihallituksen työntekijät olivat tutkineet kylmäkontteja Muugan satamassa 21. maaliskuuta. Yhdessä Ecuadorin Posorjan satamasta saapuneessa banaanikontissa havaittiin poikkeama ja lisätarkastuksen myötä kontista löytyi 72 mustaa kassia. Ne sisälsivät yli 3 000 teipattua muovipakkausta, joiden sisällä oli valkoista jauhetta. Pikatesti paljasti jauheen kokaiiniksi ja näyte lähetettiin tarkempiin tutkimuksiin Viron oikeuslääketieteelliseen instituuttiin kokaiinin puhtausasteen määrittämiseksi.

Kyseessä on yksi suurimmista koskaan Baltian ja Pohjoismaiden alueella pysäytetyistä kokaiinilasteista. Sen arvo katukaupassa olisi ollut noin puoli miljardia euroa.

Viron vero- ja tullihallituksen huumeyksikön päällikön Raul Koppelmaan mukaan tällaista määrää huumeita ei ollut tarkoitettu Viron markkinoille, jossa ei ole tarpeeksi kuluttajia.

– MTA sai Suomen tullilta ja Alankomaiden poliisilta vinkin mahdollisesta kokaiinin salakuljetuksesta. Vinkki koski Milan Express -rahtilaivaa, joka lähti Rotterdamin satamasta 5. maaliskuuta ja saapui Muugan satamaan pysähdyttyään Southamptonin ja Kotkan satamissa. Aluksella oli kontteja, joista suurin osa oli matkalla Venäjälle. MTA tekee tiivistä yhteistyötä Alankomaiden poliisin, Suomen tullin ja Europolin kanssa selvittääkseen tekijät, Koppelmaa sanoi tiedotteessa.

Syytäjä Raigo Aasin mukaan Etelä-Amerikasta saapuvat suuret huumelastit puretaan yleensä Euroopan suurissa satamissa.

– Kokemuksemme ja alustavien tietojen perusteella voimme päätellä, että rikolliset eivät jostain syystä onnistuneet purkamaan huumelastia suuressa satamassa. Näin suurta määrää huumeita ei ole tarkoitettu Viron markkinoille, Aas totesi.