Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

T24: Ensimmäinen Apteekkari Melchior -elokuva on houkutellut Virossa elokuvateattereihin jo yli 57 000 katsojaa

Kaksi viikkoa sitten Virossa ensi-iltansa saanut ensimmäinen Indrek Harglanin keskiaikaisiin dekkareihin perustuva Apteekkari Melchior -elokuva on kerännyt elokuvateattereihin jo yli 57 000 katsojaa. Asiasta kertoi Viron yleisradio.

Lue myös: Kulje Tallinnassa dekkarisankari apteekkari Melchiorin jalanjäljissä

Samaan aikaan elokuvateattereihin saapunut brittituotanto Ihmeotukset: Dumbledoren salaisuudet keräsi kahdessa viikossa reilu 17 000 katsojaa.

Elmo Nügasen ohjaama Apteekkari Melchior on Indrek Harglanin kirjoihin perustuvan elokuvatrilogian ensimmäinen osa. Tämänhetkisten arvioiden mukaan kyseessä saattaa olla ensimmäinen virolaiselokuva, joka houkuttelee koronapandemian jälkeen elokuvateattereihin yli 100 000 katsojaa. Aikaisemmat virolaiselokuvat, jotka ovat saaneet elokuvateattereihin yli 100 00 katsojaa, ovat Totuus ja oikeus, 1944, Toveri lapsi, Nimet marmoritaulussa ja Sipsik.

Kyseessä on myös ensimmäinen kerta Viron elokuvahistoriassa, kun kokonainen elokuvatrilogia saa ensi-iltansa yhden kalenterivuoden aikana. Seuraavat Apteekkari Mechior -elokuvat saapuvat elokuvateattereihin Virossa 19. elokuuta ja 14. lokakuuta.

Suomessa ensimmäinen Apteekkari Melchior -elokuva sai ensi-iltansa viime torstaina, 21.huhtikuuta.