T24: Tallink myi rahtilaiva Sea Windin – Vuosaari-Muuga-reitin liikennöinti järjestetään uudelleen

Tallinkin tytäryhtiö Tallinn Swedish Line Ltd on päässyt sopimukseen rahtilaiva Sea Windin myymisestä Rudniki Shipping Ltd:lle. Laiva toimitettiin uusille omistajilleen tiistaina 26.4.2022 Tallinnan Paljassaaren satamassa.

Sea Wind on operoinut Vuosaari-Muuga-reitillä. Jatkossa reitin operointia jatketaan Tallinkin Regal Star -laivalla. Myös Paldiski-Kapellskär-reitin liikennöinti on uudelleenorganisoitu. Siellä liikennöintiä jatkaa rahtilaiva Sailor, jonka aikatauluun on tehty muutoksia.

– Sanomme haikein mielin hyvästit 50-vuotiaalle Sea Windille, joka on palvellut laivastossamme hienosti kuluneiden vuosien aikana. Haluan kiittää laivan miehistöä siitä, että he ovat pitäneet Sea Windistä hyvää huolta näinä vuosina ja mahdollistaneet sille lisävuosia tulevaisuudessakin, Tallink-konsernin toimitusjohtaja Paavo Nõgene sanoo.

Rahtilaivojen liikennöinnin uudelleenjärjestelyjen myötä Tallink pystyy jatkamaan samalla kapasiteetilla tai lähes samalla kapasiteetilla Viron ja Suomen sekä Viron ja Ruotsin välisessä liikenteessä.

Rahtilaiva Sea Wind

Sea Wind on rakennettu vuonna 1972 Helsingørissä, Tanskassa Helsingørs Skipsværft -telakalla.

Laiva liikennöi Suomi-Ruotsi-reitillä useiden vuosien ajan.

Se aloitti liikennöinnin Viron lipun alla vuonna 2015 ja liikennöi aluksi Vuosaari-Tallinna-reitillä ja myöhemmin Vuosaari-Muuga-reitillä.

Sea Windin viimeinen matka Vuosaari-Muuga-reitillä tehtiin maanantaina 18.4.2022, jonka jälkeen laiva siirtyi Paljassaaren satamaan Tallinnaan odottamaan siirtoa uusille omistajille.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut