Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

T24: Venäläisen Yandex-kyytipalvelun poistuminen Viron markkinoilta ei vaikuttanut taksien hintoihin

Yandex-taksipalvelun poistuminen Viron markkinoilta 11. huhtikuuta alkaen ei ole vaikuttanut maan taksihintoihin. Asiasta kertoi Viron yleisradio.

Viron hallitus päätti viedä venäläiseltä Yandex-taksipalvelulta sen toimiluvan sen jälkeen, kun Venäjä oli hyökännyt Ukrainaan helmikuun lopulla.

Vaikka Yandexin markkinaosuudesta ei ole virallisia tilastoja, arvioi Viron elinkeinoministeriön sen olevan noin 20 prosenttia, kun Boltin osuus on 40, TaxiGon 20 ja Uberin 5 prosenttia.

Muut taksiyhtiöt eivät ole muuttaneet hintojaan, vaikka kilpailu markkinoilla on nyt vähentynyt.

Lue myös: Viron hallitus kielsi venäläisen Yandex-taksipalvelun toiminnan

Boltin tiedottajan Kristiin Jetsin mukaan hinnat pysyvät ennallaan, mutta kuljettajat ovat kuitenkin voineet jo maaliskuusta lähtien määrittää itse hintansa vastaamaan markkinoiden vaihtelua.

– Esimerkiksi polttoaineen hinnan nousun vuoksi kuljettajilla on nyt paljon suurempi sananvalta itselleen sopivan ja kilpailukykyisen hinnan määrittämiseen, Jets sanoi.

Yandexin katoaminen markkinoilta on myös tehnyt uusien kuljettajien löytämisestä muille taksifirmoille entistä helpompaa.