Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

T24: Tältä näyttää Tallinnan uusiin huippuhotelli – katso kuvat!

Toukokuun ensimmäinen päivä Tallinna saa uuden hotellin, kun kaupungin liike-elämän keskuksena tunnetussa Maakrin kaupunginosassa avaa ovensa uusi Radisson Collection -hotelli.

Jos tarkkoja ollaan, niin kyseessä ei ole täysin uusi, vaan lattiasta kattoon täysin uudistettu hotelli, joka aikaisemmin tunnettiin nimellä Radisson Blu Sky. Hotelli sulki ovensa marraskuussa 2020 koronakriisin tyhjennettyä turistit Tallinnasta ja aloitti mittavan, puolitoista vuotta kestäneen remontin.

– Suomalainen SRV rakensi hotellin vuonna 2001 ja se oli aikanaan Tallinnan paras hotelli. Eften Capital hankki hotellin omistukseensa vuonna 2015 ja jo silloin tiedettiin, että rakennuksessa pitää jossain vaiheessa tehdä mittava remontti. Onneksi ehdimme suunnitella remonttia vuoden ajan ennen kuin korona iski ja pystyimme aloittamaan kunnostustyöt heti, kun matkailu pysähtyi. Nyt entistä on vain hotellin ulkokuori, kaikki muu on uudistettu, Eften Capitalin toimitusjohtaja Viljar Arakas kertoo.

Hotellin remontti maksoi 25 miljoonaa euroa ja sen myötä myös hotellin konsepti vaihtui. Uudistettu hotelli kuuluu Radisson Collection -ketjuun, joka on Radisson-ketjun paras ja korkein hotellibrändi. Ketjuun kuuluu vain 28 hotellia eri puolilla maailmaa. Tallinnan hotelli on ensimmäinen Radisson Collection -hotelli Baltian maissa.

– Moni piti 25 miljoonan euron investointia hotelliin tässä maailman tilanteessa hulluna, mutta hotellin sijainti ja rakennus ovat ainutlaatuiset. Näimme niiden mahdollisuudet ja uskomme, että liikematkustus palaa ajan kanssa ennalleen. Haluamme myös tehdä tästä taas Tallinnan parhaan hotellin, Arakas sanoo.

Uudistetussa hotellissa on 287 huonetta, joista 19 on sviittejä. Huoneiden määrä kasvoi remontin myötä, sillä lisää tilaa saatiin hotellin neljännestä kerroksesta, josta osa oli aikaisemmin vuokrattu muille toimijoille. Sinne rakennettiin myös hulppea spa-osasto saunoineen ja uima-altaineen, jota monet matkailijat olivat aikaisemmin hotelliin toivoneet.

Lisäksi on yli 1 000 neliömerin kokoinen konferenssikeskus, jonka suurimpaan kokoushuoneeseen mahtuu 300 henkilöä.

Radisson Collection -hotellin ravintolat tarjoavat sekä virolaisen että japanilaisen keittiön herkkuja. Hotellin ensimmäisessä kerroksessa toimii ravintola MEKK, jonka moni muistaa Tallinnan Savoy-hotellista. Nyt keittiömestari Rene Uusmeesin moderneja virolaisen keittiön ruokia tarjoillaan Radissonissa.

Hotellin 24. kerrokseen avautuu alkukesästä japanilainen ravintola Issei, joka tarjoaa japanilaisen ja perulaisen keittiön erikoisuuksia. Kyseessä on Baltian maiden ensimmäinen Nikkei-konseptin ravintolakeittiö, jossa siis yhdistetään perulaisia raaka-aineita ja japanilaisia valmistustekniikoita.

Radisson Collection -ketjussa ei ole kahta samanlaista hotellia, vaan jokaisella hotellilla on ainutlaatuinen luonne, joka kuvaa ja edustaa sitä paikkakuntaa ja maata, jossa sijaitsee. Näin ollen Tallinnan hotellissa on esillä paljon paikallista kulttuuria, muotoilua ja designia. Lähes kaikki huonekalut ovat virolaisia ja yleisiä tiloja sekä huoneita koristavat valokuvat virolaisesta luonnosta, jotka on ottanut valokuvaaja Kristoffer Vaiklan. Inspiraation hotellin koko sisustukseen on tarjonnut virolainen metsä.

Uusi Radisson Collection Hotel Tallinn avaa ovensa 1.5.2022.