Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

T24: Legendaarinen Viru-hotelli täyttää 50 vuotta – Piristyvä Viron matkailu näkyy jo hotellin käyttöasteissa

Original Sokos Hotel Viru, Tallinnan maamerkki ja kaupungin suurin hotelli, täyttää torstaina 5. toukokuuta 50 vuotta. Vuonna 1972 toukokuun 5. päivä avattu hotelli on edelleen yksi Viron hotellialan lippulaivoista.

– Viron ensimmäinen tornitalo on koko olemassaolonsa ajan pysynyt hotelliyöpyjien suosituimpana valintana Virossa. Sijaintimme Tallinnan ydinkeskustassa on loistava, ja pysymme ajassa kiinni perinteitä ja värikästä historiaamme kunnioittaen, hotellinjohtaja Sari Sopanen kertoo juhlapäivän kynnyksellä.

Matkailua hankaloittaneet ja huhtikuussa kokonaan poistuneet koronarajoitukset näkyvät jo Viron matkailun vilkastumisena sekä Viru-hotellin käyttöasteissa. Hotellin liikevaihto palautui lähes normaalille tasolle huhtikuussa.

– Pääsiäisenä hotellimme oli jo muutamaa huonetta vaille täynnä. Ihmisten patoutunut tarve matkailla purkautuu nyt. Tällä hetkellä näyttää siltä, että Virun juhlavuoden kesästä tulee erinomainen verrattuna edellisiin vuosiin, Sopanen iloitsee.

Normaalivuosina Viru-hotellissa majoittuu jopa neljännesmiljoona vierasta. Hotelli on koko historiansa ajan ollut erityisesti suomalaisturistien suosiossa, joiden osuus hotellivieraista on keskimäärin reilusti yli 60 prosenttia.

Juhlavuoden kunniaksi Viru-hotellissa tehtiin koronapandemian aikana uudistuksia. Hotellin aula ja aulabaari ovat kokeneet muodonmuutoksen. Lisäksi kolmannessa kerroksessa asiakkaita palvelee jälleen kauneussalonki ja pian hotelli saa myös oman kuntosalin. Hotellin yhteydessä toimivalle Amarillo-ravintolalle avautuu uusittu terassi.

Viru-hotellin kestosuosikkeja puolestaan ovat 23. kerroksessa sijaitseva KGB-museo, samassa kerroksessa sijaitseva kattoterassi ja maineikkaat kabareet, jotka jatkavat ohjelmistossa taas lokakuussa.

– Koko kaupungissa tapahtuu tällä hetkellä paljon. Tallinnan vetovoima kasvaa vuosi vuodelta ja etenkin sen uudet kaupunginosat ovat todella kiehtovia, Sopanen toteaa.

Lue lisää Viru-hotellin mielenkiintoisesta historiasta sen nettisivuilta.