Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

T24: Tallinnan Birgitta-festivaali luo tänä vuonna virolaissuomalaisen musiikkisillan

Koronapandemian aiheuttaman kahden vuoden tauon jälkeen Piritan luostarin raunioilla Tallinnassa järjestetään jälleen Birgitta-festivaalin 6.–14. elokuuta.

Tänä vuonna Tallinnan filharmonikkojen järjestämän festivaalin ohjelmisto luo sillan virolaisten ja suomalaisten muusikoiden ja musiikin välille. Ohjelmisto julkistettiin huhtikuussa Suomen suurlähetystössä Tallinnassa.

Birgitta-festivaalilla kuullaan tänä vuonna muun muassa Veljo Tormiksen aloittaman ja Rasmus Puurin viimeistelemän oopperan ensiestys, Elmo Nügasen ohjaama Mozartin ooppera Don Giovanni, Kristjan Järven ja Baltic Sea Philharmonicin näkemys William Shakespearen kuuluisasta näytelmästä Myrsky, jossa soi Sibeliuksen musiikki sekä vain kolme kertaa aikaisemmin esitetty säveltäjä Pehr Henrik Nordgrenin kamariooppera Musta munkki. Festivaali päättyy Kimmo Pohjosen, Samuli Kosmisen ja Tallinnan kamariorkesterin Uniko-konserttiin.

– Pandemian vuoksi Birgitta-festivaali on jouduttu perumaan kahtena viime vuonna, joten on iloinen uutinen, että se voidaan nyt järjestää. Eri Klasin aloittama tapahtuma on tänä vuonna omistettu historiallisille musiikkisiteille pohjoisten naapureidemme kanssa. Tämä teema sopii hyvin Tallinna-Helsinki-kaksoiskaupungin ja Unescon musiikkikaupunki Tallinnan kontekstiin, Tallinnan kaupunginjohtaja Mihhail Kõlvart totesi tilaisuudessa.

Ensimmäinen Birgitta-festivaali järjestettiin Piritalla vuonna 2005 ja Eri Klas toimi sen taiteellisena johtajana vuoteen 2016 asti. Nykyisin Birgitta-festivaalin taiteellisena johtajana toimii Tõnu Kaljuste.

Lisätietoja tapahtumasta löydät täältä.