Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

T24: Tallinnan väkiluku pieneni ensimmäistä kertaa 15 vuoteen

Viron pääkaupungin väkiluku laski viime vuonna ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2006. Pääasiallinen syy pienenemiseen on luonnollisen väestönlisäyksen muuttuminen negatiiviseksi. Asiasta kertoi Viron yleisradio.

Tallinnan kaupungin väestötilastot perustuvat Viron kansalliseen väestörekisteriin rekisteröityihin asuinpaikkatietoihin. Niiden perusteella Tallinnan väkiluku pieneni viime vuonna 683 henkilöllä. Myös vuonna 2019 Tallinnan väkiluku pieneni, mutta vain paperilla, ja se johtui väestörekisterilakiin tehtyjen muutosten voimaantulosta.

Vuonna 2020 Tallinnan väkiluku puolestaan kasvoi 1 756 henkilöllä ja sitä edeltävinä vuosina vuotuinen väestönkasvu on ollut 4 000–5 000 henkilöä. Vuonna 2013 Tallinnan väkiluku kasvoi jopa yli 10 000 henkilöllä.

Viime vuonna tapahtunut väkiluvun lasku johtuu Tallinnan väestötilastolaitoksen apulaisjohtajan Kristi Kailin mukaan ensisijaisesti luonnollisen väestönlisäyksen muuttumisesta negatiiviseksi eli kaupungissa kuoli enemmän ihmisiä kuin syntyi. Vuonna 2021 Tallinnassa syntyi 4 373 lasta ja kuoli 5 506 ihmistä.

– Myös korona on voinut vaikuttaa asiaan, sekä koronakuolemat että koronan aiheuttama väestön liikkuminen, Kail sanoo.

Tallinnan nettomuutto puolestaan oli viime vuonna jälleen positiivinen eli tulomuutto oli suurempi kuin lähtömuutto. Tallinnaan muutti viime vuonna 1 627 uutta asukasta.

Väestötilastollisesti vuosi 2022 alkoi Tallinnassa kuten muutenkin, mutta huhtikuussa pääkaupungin väkiluku kasvoi lähes 2 000 ihmisellä Ukrainan sotapakolaisten myötä.

– Tämänhetkisessä tilanteessa on vaikea ennustaa, mitä vaikutuksia pakolaiskriisillä on Tallinnan väkilukuun. Se on nyt jatkuvassa muutoksessa, Kristi Kail toteaa.

Väestörekisteritietojen mukaan 1.5.2022 Tallinnassa asui 446 396 ihmistä.