Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

T24: Viron poliisi varautuu voitonpäivän levottomuuksiin 600 työntekijän lisäresursseilla

Viron poliisi on varautunut venäläisten 9. toukokuuta viettämän voitonpäivän levottomuuksiin 600 työntekijän lisäresursseilla. Asiasta kertoi Viron yleisradio.

Viron poliisi- ja rajavartiolaitoksen johtajan Elmar Vaherin mukaan lisäresursseilla varaudutaan yleisen järjestyksen turvaamiseen.

– Tämä ei tarkoita sitä, että kaikki lisäresurssit ovat käytössä ja partioimassa kaduilla. Osa heistä on julkisilla paikoilla ja osa reservissä, joka voidaan kutsua paikalle, jos jotain suurempaa tapahtuu. Vaher kertoo.

Viron poliisin lisääntynyt läsnäolo näkyy erityisesti Tallinnassa Filtri-tien tuntumassa sekä Tartossa.

Jo eilen sunnuntaina Tallinnassa puolustusvoimien hautausmaalle, jossa kiistelty pronssisotilas-patsas nykyään sijaitsee, kokoontui useita tuhansia ihmisiä tuomaan seppeleitä ja kynttilöitä patsaan juurelle. Viron poliisi joutui reagoimaan 60 tapaukseen, jossa ihmisillä oli esillä kiellettyjä Venäjää tukevia symboleita.

Lue myös: Viron poliisi kieltää huhti-toukokuun vaihteessa kahdeksi viikoksi julkiset kokoontumiset vihamielisillä tunnuksilla

Elmar Vaherin mukaan yksikään tapaus ei ollut erityisen vakava.

– Spontaanien mielenosoitusten mahdollisuus pitää poliisin kuitenkin tänään valppaana, sillä välikohtausten syntymiseen tarvitaan vain yksi kipinä, Vaher toteaa.

Tähän mennessä poliisi on joutunut pääasiassa puuttumaan ihmisten käyttämiin Pyhän Yrjön -nauhoihin tai Z-kirjaimen raaputtamiseen autoon tai seinään.

Tänä vuonna Viron poliisi on poikkeuksellisesti sulkenut Tallinnassa puolustusvoimien hautausmaalle ja pronssisotilas-patsaalle johtavan Filtri-tien autoliikenteeltä ja paikalle pääsee vain julkisella liikenteellä. Lisäksi patsasalue on aidattu konfliktien estämiseksi.