Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

T24: Virossa yöpyneiden ulkomaisten turistien määrä kasvoi huimasti maaliskuussa

Viron tilastokeskuksen julkaisemien tuoreiden matkailutilastojen mukaan Virossa yöpyneiden ulkomaisten turistien määrä kasvoi maaliskuussa huikeat 276 prosenttia vuoteen 2021 verrattuna.

Syynä huikeaan kasvuprosenttiin on toki koronapandemia, joka rajoitti matkailua merkittävästi vielä viime vuoden maaliskuussa.

Viron majoitusliikkeissä yöpyi maaliskuussa 192 000 matkailijaa, joista 77 000 oli ulkomaisia turisteja ja 116 000 kotimaan matkailijoita.

– Ulkomaisten turistien määrä ei ole vielä saavuttanut pandemiaa edeltävää tasoa, mutta heidän määränsä oli enää vain 38 prosenttia pienempi. Maaliskuussa 2021 Virossa yöpyi vain 8 700 ulkomaista turistia. Kotimaan matkailijoiden määrä puolestaan teki maaliskuussa uuden ennätyksen, aivan kuten tämän vuoden tammikuussakin, Viron tilastokeskuksen analyytikko Helge Laurmaa kertoo tiedotteessa.

Lue myös: Tallinnan kahvilat ja ravintolat odottavan malttamattomina turistien paluuta – mutta hinnat eivät välttämättä ole entisellään

Viron majoitusliikkeissä maaliskuussa yöpyneistä kotimaan matkailijoista 68 prosenttia oli lomalla ja 23 prosenttia työmatkalla. Suosituin yöpymispaikka heidän keskuudessaan oli Harjumaan maakunta, missä Tallinnakin sijaitsee. Toisena tuli Pärnun maakunta ja kolmantena Tarton maakunta.

Maaliskuuhun 2021 verrattuna sekä Euroopan maista että Euroopan ulkopuolelta Viroon saapuneiden turistien määrä kasvoi. Eniten turisteja Viroon saapui edelleen Suomesta (lähes 23 000) ja Latviasta (yli 16 000). Lisäksi Venäjältä saapui lähes 6 000 turistia, Liettuasta 3 000 ja Saksasta 3 000.

Valtaosa eli 72 prosenttia ulkomaisista turisteista yöpyi Harjumaan maakunnan alueelle. Seuraavaksi suosituimpia yöpymiskohteita olivat Pärnun ja Tarton maakunnat.

Vuoden 2022 maaliskuussa Virossa oli avoinna 909 majoitusliikettä, mikä on 12 paikkaa enemmän kuin viime vuoden maaliskuussa. Keskimääräinen yöpymisen hinta oli 37 € per henkilö, mikä on 11 € enemmän kuin maaliskuussa 2021.

Viron tilastokeskuksen ilmoituksen mukaan ulkomaisten matkailijoiden määrä ei sisällä Ukrainasta tulevia pakolaisia.