Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

T24: Baltic Visual Theatre -festivaali tuo toukokuussa Tallinnaan 13 kansainvälistä visuaalisen teatterin huippuohjausta

Tallinnassa järjestetään 27.–29. toukokuuta 2022 ensimmäistä kertaa kolmipäiväinen Baltic Visual Theatre -festivaali, joka esittelee visuaalisen teatterin uusimpia huippuohjauksia niin Virosta, Latviasta kuin Liettuastakin.

– Uuden festivaalin ideana on kerätä Baltian maiden visuaalisen teatterin parhaat esitykset ja ohjaukset yhteen paikkaan ja kutsua kansainvälisten teatterifestivaalien järjestäjiä tutustumaan niihin. Samalla paikallisille asukkaille ja matkailijoille tarjoutuu ainutlaatuinen mahdollisuus nähdä laaja kattaus visuaalisen teatterin esityksiä yhdessä paikassa, festivaalin järjestävän Viron nuorisoteatterin viestintäpäällikkö Peep Ehasalu kertoo.

Tallinnassa on luvassa kolmen päivän aikana 13 ohjausta ja 21 esitystä. Ohjauksista viisi on virolaisia ja Latviasta ja Liettuasta tulee kummastakin neljä ohjausta. Esityksiä on kaikenikäisille. Ohjelmassa on esityksiä niin vauvoille kuin nuorille ja aikuisillekin.

– Visuaalinen teatteri ei vaadi katsojilta välttämättä kielitaitoa. Festivaalin esityksistä noin 80 prosenttia on sanattomia ja loput esityksistä on tekstitetty englanniksi ja viroksi, Peep Ehasalu kertoo ja kannustaa myös suomalaismatkailijoita osallistumaan tapahtumaan.

– Festivaalin ansiosta 13 visuaalisen teatterin huippuesitystä on nähtävissä yhdessä paikassa. Sen sijaan, että niiden perässä pitäisi matkustaa eri Baltian maihin.

Seuraavan kerran Baltic Visual Theatre -festivaali järjestetään kahden vuoden kuluttua Liettuassa ja sen jälkeen kahden vuoden kuluttua Latviassa. Sitten tapahtuma palaa taas Viroon.

Lippuja Baltic Visual Theatre -festivaalille voi ostaa Viron nuorisoteatterin verkkosivujen kautta.