T24: Tallinnan legendaarinen karaokepaikka sai uuden suomalaisomistajan

Vappuna 2022 Tallinnassa vietettiin legendaarisen karaokebaarin Helsinki Baarin avajaisia. Koronapandemian sulkema baari avautui uudestaan suomalaisen Marko Tervaniemen omistuksessa.

Tervaniemi on todellinen karaokeammattilainen, joka omistaa myös Rovaniemellä toimivan karaokealan verkkokaupan Karaokekeskus.comin javalmistaa MadBoy-brändillä myytäviä karaokelaitteita. Yhtiökumppanina Tervaniemellä on Tallinnassa virolainen karaokeammattilainen Melvin Lehtla, joka on vuosien ajan tuottanut ja myynyt virolaisia karaokelevyjä.

– Viikonloppuisin meillä on jo ollut asiakkaita ihan kivasti, mutta eivät asiakasmäärät ole vielä koronaa edeltävällä tasolla. Toivotaan, että kesä ja lomakausi tuo lisää ihmisiä Tallinnaan, Melvin Lehtla sanoo.

Suomalaisten tuntema karaokebaari Helsinki Baar on toiminut samalla paikalla vilkkaan Viru-kadun varressa Tallinnan Vanhassakaupungissa 13 vuoden ajan. Uusi omistaja remontoi paikan kolmessa kuukaudessa uuteen uskoon, mutta baarin nimi, konsepti, sijainti ja kohderyhmä eli karaokea laulavat suomalaiset, pysyivät samana. Asiakkaita ovat sekä Virossa asuvat että sinne reissaavat suomalaiset-

– Tämä konsepti on toiminut hyvin jo 13 vuotta, ei sitä kannata vaihtaa, Lehtla naurahtaa.

Viikonloppuiltaisin baarissa on paikan päällä suomalaisia karaokejuontajia nostattamassa tunnelmaa.

– Kunhan kävijämäärät kasvavat, niin juontajia on paikan päällä myös muina iltoina. He tuovat hyvää tunnelmaa ja se on tärkeää, että ihmiset viihtyvät. Lisäksi on tulossa myös suomalaisia esiintyjiä. Avajaisissa meillä esiintyi Tauski, Lehtla kertoo.

Lähes kaikki Helsinki Baarin työntekijät puhuvat suomea tai ainakin ymmärtävät sitä. Lisäksi baarin juomavalikoima on suunniteltu suomalaiseen suuhun sopivaksi. Tarjolla on niin lonkeroa kuin salmiakkikossuakin.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut