T24: Viron tunnetuin dekkarisankari apteekkari Melchior on näkyvästi esillä Tallinnassa

Virolaiskirjailija Indrek Harglanin luoma dekkarisankari apteekkari Melchior on monelle suomalaisellekin tuttu.

Dekkarisarjasta kuvattu elokuvatrilogia, jonka ensimmäinen osa on parhaillaan nähtävissä elokuvateattereissa niin Virossa kuin Suomessakin, on tuonut keskiaikaisen sankarin näkyvästi katukuvaan Tallinnassa.

Kiek in de Kökin linnoitusmuseossa on käynnissä näyttely ”Kuinka elokuva apteekkari Melchiorista tehtiin”. Näyttelyssä on esillä valokuvia kaikkien trilogian elokuvien kuvauksista, kuvauksissa käytettyjä pukuja ja aiheeseen liittyviä esineitä Tallinnan kaupunginmuseon kokoelmista. Näyttely on avoinna 12.6.2022 saakka.

Lisäksi Tallinnan kaupunginmuseo on aloittanut apteekkari Melchiorin jalanjäljillä -opastuskierrokset, joita on viroksi ja englanniksi. Kaksi tuntia kestävälle kierrokselle voi ostaa lippuja museon verkkosivuilta. Sieltä näkee myös kierrosten päivämäärät.

Lue myös: Tallinnassa voi helposti bongailla monia apteekkari Melchior -kirjoista tuttuja tapahtumapaikkoja

Virossa huhtikuun alkupuolella elokuvateattereihin saapunut ensimmäinen apteekkari Melchior -elokuva on houkutellut teattereihin jo yli 100 000 katsojaa. Kyseessä on ensimmäinen virolaiselokuva, joka on koronapandemian jälkeen saanut elokuvateattereihin yli 100 000 katsojaa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut