Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uutisten viikon lukupaketissa asiaa somesta ja tulevaisuuden toimittajasta

T24: Laivamatkustajien koronapassien satunnaistarkastukset ovat loppuneet Helsingin satamissa

Helsingin satamissa jo aikaisemmin keväällä poistuneiden koronarajoitusten jälkeenkin jatkuneet satunnaisotannalla tehdyt koronapassien tarkastukset ovat loppuneet.

Helsingin kaupungin tiedotteen mukaan tarkastukset loppuivat jo perjantaina 20. toukokuuta.

– Matkustusmäärien noustessa terveystarkastusten loppuminen sujuvoittaa osaltaan liikennettä. Satamissa kuitenkin jatkavat vielä terveysneuvontapisteet, joista matkailijat voivat kysyä esimerkiksi Suomessa voimassa olevista koronasäädöksistä, Helsingin terveys- ja päihdepalvelujen johtaja Leena Turpeinen sanoo kaupungin tiedotteessa.

Vaikka koronatodistuksia ei enää Helsingin satamissa tarkasteta, maahantulon kriteerit eivät ole muuttuneet. Näin ollen Helsinkiin laivalla saapuvilla matkustajilla tulisi edelleen olla todistus Suomessa hyväksytystä täydestä tai vajaasta rokotussarjasta, todistus 6 kuukauden sisällä sairastetusta Covid-19-taudista tai todistus enintään 72 tuntia ennen matkaa otetusta negatiivisesta koronatestistä.

Vuonna 2007 tai myöhemmin syntyneiltä lapsilta tai kuljetus- ja logistiikka-alan työtehtävissä olevilta ei edellytetä todistuksia.