T24: Tallinnassa avattiin ensimmäinen laillinen graffitiseinä

Tallinnassa on avattu kaikkien aikojen ensimmäinen laillinen graffitiseinä. Seinä sijaitsee keskustan eteläpuolella, Pärnu maanteen maantiesilla alla. Asiasta kertoi Viron yleisradio.

Tallinnan kaupunginhallitus on ilmoittanut, että graffitiseinästä saatujen kokemusten perusteella päätetään, avataanko jonnekin Viron pääkaupunkiin myös toinen seinä. Toistaiseksi ei vielä pystytä sanomaan milloin ja minne se avattaisi.

Tähän mennessä graffitiseinä on houkutellut paikalle maalaaman kymmenkunta taiteilijaa. Kaupungin nuorisotyöntekijä Aleksei Jefimovin mukaan graffitiseinän on tarkoitus olla "elävä seinä", jossa teokset vaihtuvat.

Taiteilijoiden itsensä lisäksi myös Viron poliisi- ja rajavartiolaitos seuraa graffitiseinän toimivuutta ja käytäntöjä siltä varalta, että sopimattomia maalauksia ilmestyy. On sovittu, että sääntöjenvastaiset graffitit peitetään mustalla maalilla, joka toimii puhtaana alustana uusille maalauksille.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut