T24: Taidemuseo avasi veistosvarastonsa ovet yleisölle Tallinnassa

Tallinnassa sijaitseva Kadriorgin taidemuseo on avannut aiemmin suljetun veistosvarastonsa ovet yleisölle.

Veistokset muodostavat Viron taidemuseon ulkomaisen taiteen kokoelmasta pienen, mutta merkittävän osan, ja tätä kokoelmaa on tähän saakka esitelty yleisölle hyvin vähän.

Veistoskokoelma koostuu yli 250 teoksesta, jotka ovat syntyneet Viron ulkopuolella 1700–1900-luvulla. Kokoelman ytimen muodostavat veistosklassikoiden kopiot sekä neuvostovenäläinen taide. Muotokuvien rinnalla kokoelmassa on myös esimerkkejä figuureista ja koristeveistoksista.

– Museon tärkeimpiä tehtäviä on esitellä kokoelmiaan ja antaa suurelle yleisölle mahdollisuus tutustua arvokkaaseen taideperintöön. Kadriorgin taidemuseo pyrkii laajentamaan näyttelyään saattamalla monipuolisen veistoskokoelmansa pysyvästi kävijöiden nähtäville, Kadriorgin taidemuseon johtaja Aleksandra Murre kertoo.

Uusi avoin veistosvarasto sijaitsee Kadriorgin palatsin ensimmäisessä kerroksessa ja siellä esillä oleva veistoskokoelma tarjoaa museovieraalle yleiskuvan Viron historiallisista yhteyksistä länsieurooppalaiseen ja venäläiseen kuvanveistoon. Näyttely tarjoaa mahdollisuuden tutustua lähemmin sekä veistostaiteeseen että veistotekniikoihin ja -materiaaleihin.

Vanhaa säilytystilaa on muutettu niin, että katsojat mahtuvat liikkumaan teosten välissä. Näin tarkkanäköinen kävijä näkee sekä pronssivaloksen liitoskohdat että kiillotetun ja karheaksi työstetyn marmorin eron.

Avoimeen veistosvarastoon pääsee ilman museon pääsylippua.

Paljon koettavaa näkövammaisille

• Kadriorgin taidemuseon uuteen avoimeen veistosvarastoon ovat erityisen tervetulleita näkövammaiset, joille juuri kolmiulotteinen taide on helpointa hahmottaa.

• Näkövammaisille on myös suunniteltu näyttelyyn oma oheisohjelma.

• Siihen osallistujat voivat myös tunnustella veistoksia – muita kävijöitä pyydetään tutustumaan niihin pelkästään katsomalla.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut