Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uutisten viikon lukupaketissa asiaa somesta ja tulevaisuuden toimittajasta

T24: Tänä kesänä Pärnuun pääsee lentäen Helsingistä ja Tukholmasta – Lue vinkit viikonlopun viettoon viihtyisässä kylpyläkaupungissa

Kylpylöistään tunnettuun Viron kesäpääkaupunkiin Pärnuun pääsee nyt entistä sujuvammin, kun lentoliikenne Helsingin ja Pärnun välillä käynnistyi toukokuun alussa.

Reittiä liikennöi torstaisin ja sunnuntaisin virolainen lentoyhtiö NyxAir ja lentoaika on vain 40 minuuttia. Aikataulu on suunniteltu juuri sopivasti pitkän viikonlopun viettoon. Lennot Helsingin ja Pärnun välillä jatkuvat 21. elokuuta saakka.

Kesäkuun 25. päivä ruotsalainen SAS puolestaan aloittaa liikennöinnin Tukholman ja Pärnun välillä joka tiistai ja lauantai. Lentoaika on 1 tunti ja 20 minuuttia ja reittiä liikennöidään 16. elokuuta saakka.

Perinteisten kylpylähotellin lisäksi Pärnusta löytyy myös uniikimpaakin majoitusta, kuten Vanhankaupungin sydämessä sijaitseva Frost Boutique Hotel, joka valittiin vuonna 2017 Viron parhaaksi putiikkihotelliksi.

Tässä viihtyisässä Liidemaan perheen omistamassa hotellissa on vain 14 huonetta, joista seitsemän on sviittejä. Ne on varustettu omilla keittiöillä, joten pidempikin lomailu onnistuu. Nimensä hotelli on saanut kuninkaalliselta postimestari Joachim Frostilta. Hän rakensi vuonna 1705 talon, jossa hotelli sijaitsee. Monessa kohtaa hotellirakennusta on vielä nähtävissä yli 300 vuotta vanhoja puisia elementtejä.

– Ennen korona-aikaa asiakkaistamme noin 40 prosenttia oli suomalaisia, mutta suurin osa asiakkaistamme tulee Keski-Euroopasta, kuten Saksasta ja Sveitsistä. Pääkohderyhmämme ovat laatua arvostavat pariskunnat, hotellin markkinoinnista vastaava Kaidi Krimm kertoo.

Hotellin päärakennuksessa sijaitsee sviittien lisäksi moneen kertaa kansainvälisen ravintolaopas White Guiden tunnustuksen saanut ravintola Mon Ami sekä Frost Salong -kauneushoitola. Lisäksi hotellivieraat voivat nauttia mukavasta suihkulähteellä varustetusta sisäpihasta.

Syksyllä 2022 Frost Boutique Hoteliin yhteyteen valmistuu uusi rentoutumisalue saunoineen ja altaineen.