Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

T24: Tallinnassa sähköpotkulautojen määrä kasvaa samaan aikaan niiden aiheuttamien onnettomuuksien kanssa – poliisi suunnittelee kesäksi tarkastusratsioita

Suuren kysynnän vuoksi Tallinnan katukuvaan ilmestyy tänä kesänä lisää sekä sähköpotkulautoja että sähköpyöriä, vaikka samaan aikaan niiden aiheuttamien onnettomuuksien määrä on lisääntynyt. Asiasta kertoi Viron yleisradio.

Tallinnan kaduilla on tänä kesänä lähes 1 000 vihreää Boltin sähköpotkulautaa sekä 60 sähköpyörää. Lisäksi sinioransseja Tuul-sähköpotkulautoja on noin 1 000 kappaletta.

Tuul-sähköpotkulautojen valmistajan Comodulen edustajan mukaan toukokuuhun mennessä sähköpotkulaudoilla tehtyjä matkoja on ollut jo noin kaksi kertaa niin paljon kuin viime vuonna.

Tänä vuonna on myös sattunut jo 44 sähköpotkulautaonnettomuutta, joissa henkilö on loukkaantunut.

– Valitettavasti viime vuoteen verrattuna sähköpotkulautaonnettomuuksien määrä on nousussa, Viron poliisi- ja rajavartiolaitoksen pohjoisen prefektuurin liikenteenseurantakeskuksen johtaja Hannes Kullamäe kertoo.

Lue myös: Uusi laki laskee sähköpotkulautojen nopeuksia Virossa

Onnettomuuksien ehkäisemiseksi poliisi suunnittelee tälle kesälle tarkastusratsioita.

– Kuten viime vuonna, kiinnitämme myös tänä vuonna enemmän huomiota sähköpotkulautoihin ja teemme ratsioita niiden kuljettajille, Kullamäe sanoo

Kullamäen mukaan ihmiset yliarvioivat ajokykyään, ajavat humalassa, eivät käytä olosuhteisiin sopivaa nopeutta ja ajavat pareittain.

– Seuraukset voivat olla vakavia, kuten päävammoja, jos ei käytetä kypärää tai se pudotetaan.

Myös sähköpotkulautojen huolimaton pysäköinti aiheuttaa Tallinnassa samankaltaisia ongelmia kuten Helsingissä. Ne jäävät usein keskelle tietä ja häiritsevät muita tielläliikkujia.

Ongelman ratkaisemiseksi Tallinna kaupunki on perustanut sähköpotkulaudoille omia pysäköintialueita eri puolille kaupunkia ja sekä Bolt että Tuul antavat kuljettajille alennuksen ajosta, kun he pysäköivät potkulaudat näille alueille.