T24: Järkyttävän historian omaava Patarein vankila Tallinnassa on taas avoinna yleisölle

Tallinnassa, Suomenlahden rannalla sijaitseva ja historialtaan synkkä Patarein vankila on jälleen avannut ovensa yleisölle. Kesän ajan vankilan tiloissa on esillä kommunismin ideologiaa sekä sen nimissä eri maissa tehtyjä rikoksia esitelevä Kommunismi on vankila -näyttely.

Näyttely on ensimmäinen osa vanhan vankilan tiloihin rakennettavaa kansainvälistä kommunismin uhrien museota ja tutkimuskeskusta. Kyseessä on ensimmäinen globaali tutkimuslaitos, joka keskittyy tutkimaan kommunismin nimissä tehtyjä rikoksia. Museon ja tutkimuskeskuksen pitäisi valmistua vuoteen 2026 mennessä.

Lue myös: Patarein vanhan vankilan tiloihin on tulossa design-hotelli ja naapuriin hulppea vierasvenesatama

Patarein vankila, jota 1900-luvulla käyttivät viattomien ihmisten vangitsemiseen sekä Neuvostoliitto että natsit, on yksi tärkeimmistä vielä jäljellä olevista kommunistisen terrorismin symboleista.

Aito vankilaympäristö tekee esilläolevasta näyttelystä erittäin vaikuttavan ja myös näyttelyn dramaattinen luonne voi järkyttää herkimpiä katsojia.

Kannattaa myös huomioida, että liikkuminen alueella on vaikeaa. Näyttelyalue sijaitsee kahdessa kerroksessa, eikä hissiä ole. Lisäksi sisätiloissa voi huonolla säällä olla kylmä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut