T24: Tallinnassa pyörillä liikkuvat ensihoitajat tuovat avun nopeasti onnettomuuden sattuessa – partioivat kesäkuukausina keskustan alueella

Tänä kesänä polkupyörillä liikkuvat ensihoitajat palaavat Tallinnan katukuvaan ja partioivat vanhassa kaupungissa ja kaupungin keskusta-alueella kesä-, heinä- ja elokuussa.

Pyörillä liikkuvat ensihoitajat pystyvät reagoimaan nopeasti onnettomuuksiin ja lääkinnällisiin hätätilanteisiin ruuhkaisessa keskustassa. Ensihoitajat on koulutettu ja varustettu tarjoamaan potilaille nopeaa ja tehokasta lääketieteellistä apua ja auttamaan esimerkiksi elvytystilanteissa ja vammojen hoidossa. Jos potilas tarvitsee sairaalahoitoa, paikalle kutsutaan ambulanssi.

Tallinnan apulaiskaupunginjohtajan Betina Beškinan mukaan aiemmat vuodet ovat osoittaneet, että pyörillä liikkuva ensihoitajatiimi on erittäin hyödyllinen ja he ovat pystyneet auttamaan yhteensä satoja ihmisiä.

– Polkupyörätiimin suurin etu verrattuna perinteisiin ambulansseihin on nopeus. Varsinkin ruuhkaisilla alueilla, kuten Tallinnan Vanhassakaupungissa, jossa moottoriajoneuvojen kulkemista on usein rajoitettu, nopein tapa saada usein hengenpelastavaa apua paikalle on pyörillä, Beškina sanoo kaupungin tiedotteessa.

Ennen korona-aikaa pyörillä liikkuvat ensihoitajat auttoivat kesän turistisesongin aikana noin 300 potilasta vuosittain.

Ensihoitajat kulkevat Tallinnassa sähköpyörillä, jotka kulkevat jopa 25 kilometriä tunnissa. Pyörillä kulkevan ensihoitajatiimin saa onnettomuuspaikalle soittamalla yleiseen hätänumeroon 112.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut