T24: Virossa avointen työpaikkojenmäärä kasvoi alkuvuonna 38 prosentilla – Suomessa kasvua oli yli 53 prosenttia

Virolaisissa yrityksissä ja organisaatioissa oli vuoden 2022 ensimmäisellä neljänneksellä tarjolla 13 076 avointa työpaikkaa. Tämä on 38 prosenttia enemmän kuin vuoden 2021 ensimmäisellä neljänneksellä. Tiedot selviävät Viron tilastokeskuksen tuoreista tilastoista.

Kehitys on samanlaista kuin Suomessa, jossa oli vuoden ensimmäisellä neljänneksellä tarjolla 91 600 avointa työpaikkaa. Se on 53,9 prosenttia eli 32 100 työpaikkaa enemmän kuin vuoden 2021 ensimmäisellä neljänneksellä. Tiedot käyvät ilmi Tilastokeskuksen avoimet työpaikat -tilastosta.

Virossa oli kuluvan vuoden ensimmäisellä neljännekselle yhteensä 631 445 työpaikkaa – osa täytettyjä ja osa avoimia. Eniten työpaikkoja oli teollisuudessa, kaupan alalla ja koulutusalalla. Myös eniten avoimia työpaikkoja oli tarjolla tukku- ja vähittäiskaupassa (2 515), teollisuudessa (1 530) ja koulutusalalla (1 480).

Suomessa avointen työpaikkojen määrä lisääntyi eniten Helsinki-Uudenmaan suuralueella (+ 10 600) ja eniten avoimia työpaikkoja oli tarjolla kaupan alalla, kuljetus- ja varastointialalla sekä majoitus- ja ravitsemustoiminnassa.

Viron tilastokeskuksen analyytikon Argo Tarkiaisen mukaan avoimien työpaikkojen osuus oli 2,1 prosenttia Viron kaikista työpaikoista vuoden 2022 ensimmäisellä neljänneksellä. Niistä 32 prosenttia oli julkisella sektorilla.

– Avoimia työpaikkoja on eniten informaatio- ja viestintäalalla sekä rahoitus- ja vakuutusalalla. Vähiten työpaikkoja on kiinteistöalalla, Tarkiainen kertoo tiedotteessa.

Valtaosa Viron avoimista työpaikoista sijaitsee Harjumaan maakunnan alueella (80 %), missä Tallinnakin sijaitsee. Seuraavaksi eniten avoimia työpaikkoja on Tarton maakunnassa (6,2 %) ja Itä-Virunmaalla (2,7 %).

Ensimmäisen vuosineljänneksen aikana Virossa palkattiin 50 013 henkilöä ja 44 193 henkilöä vapautui työtehtävistään. Ominaista Viron työmarkkinoille onkin vaihtuvuus.

– Uusien työntekijöiden määrä sekä työstään lähteneiden määrä olivat molemmat korkeat niin tukku- ja vähittäiskaupassa, teollisuudessa kuin rakennusalallakin. Työnantajan aloitteesta työpaikkansa jätti 4 640 työntekijää, mikä on 10 prosenttia kaikista ensimmäisellä neljänneksellä työnsä jättäneistä, Tarkiainen toteaa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut