Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

T24: Vietätkö juhannusta Tallinnassa? – Näissä paikoissa pääset kokemaan virolaisen juhannuksen

Virossa juhannus eli jaanipäev on edelleen vanhalla paikallaan eli juhannusaattoa vietetään 23. kesäkuuta ja juhannuspäivää 24. kesäkuuta, osuivatpa ne mille viikonpäivälle tahansa.

Virossa juhannusaattona 23. kesäkuuta juhlitaan myös voitonpäivää. Silloin muistetaan Viron vapaussodan taistelua vuodelta 1919, jossa virolaiset voittivat saksalaiset. Pian sen jälkeen solmittiin Tarton rauha.

Tänä vuonna Tallinnassa järjestetään useammatkin juhannusjuhlat, jonne myös matkailijat ovat tervetulleita.

Tallinnan Rocca al Maressa sijaitsevassa Viron ulkoilmamuseossa järjestetään torstaina 23.6. perinteiset juhannusjuhlat. Luvassa on kattaus virolaisia juhannusperinteitä, kuten tanssia, musiikkia, keinumista ja tietenkin kokon sytyttäminen. Juhlat alkavat klo 19.

Jos ei halua lähteä Tallinnan keskustaa pidemmälle, kannattaa torstai-iltana kävellä vanhan kaupungin muurin kupeessa sijaitsevaan Snellin puistoon, jossa järjestetään Tallinnan keskusta-alueen kaupunginosan juhannusjuhlat klo 19 alkaen. Esiintymässä on muun massa Viron tämän vuoden Euroviisuedustaja Stefan.

Tallinnan naapurikunnassa Viimsissä vietetään juhannusjuhlia 23.6. Viimsin ulkoilmamuseossa meren rannalla. Luvassa on klo 19 alkaen mm. musiikkiesityksiä ja minieläintarha lapsille. Kokko sytytetään klo 20.